Ώρα… «διαβολοβδομάδας» για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 9η αγωνιστική της Euroleague στο Ισραήλ με στόχο το 5Χ5 εκτός έδρας στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα δώσουν αυτήν την εβδομάδα στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει, μέσα σε μία «καυτή» έδρα και απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα, που έκανε πολλές προσθήκες το καλοκαίρι, με το δίδυμο που έχει στα γκαρντ ωστόσο να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή.

Το μεγάλο «ατού»

Η Μακάμπι έχει ρεκόρ 4-4 στην Euroleague, με μεγαλύτερο όπλο της έδρα της. Οι Ισραηλινοί έχουν πετύχει όλες τις νίκες του εντός έδρας, ενώ προέρχονται από τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες. Έχοντας ένα ρόστερ που ξεχειλίζει από ποιότητα, αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στις στατιστικές κατηγορίες για να αντιληφθεί πως αν ο Ολυμπιακός πρέπει να εστιάσει σε κάτι περισσότερο από όλα είναι η περιφέρεια της αντιπάλου του. Ο λόγος για τους Γουέιντ Μπόλντγουιν και Λορέντσο Μπράουν, που μαζί συνθέτουν ένα «φονικό» δίδυμο.

Ο Μπόλντγουιν, με 16 πόντους και 5 ασίστ ανά παιχνίδι, έχει σκοράρει τουλάχιστον 12 πόντους στα 15 από τα 16 τελευταία παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί, ενώ έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στα 15 από τα 16 παιχνίδια και στα 6 τελευταία. Ο πρώην ερυθρόλευκος «μετακόμισε» φέτος στο Τελ Αβίβ μετά από μια πολύ καλή σεζόν με την Μπασκόνια και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τα στατιστικά του Μπόλντγουιν


Ο Λορέντσο Μπράουν από την άλλη κινείται ελάχιστα πιο κάτω στους πόντους (15.5) και έχει 6.4 ασίστ ανά ματς. Ο Αμερικανός που αγωνίζεται ως νατουραλιζέ με την εθνική Ισπανίας με την οποία κατέκτησε το πρόσφατο Eurobasket, μετράει επίσης τουλάχιστον 13 πόντους σε επτά από τις οκτώ εμφανίσεις του αυτή τη σεζόν ενώ στα τελευταία 9 παιχνίδια που έχει παίξει μοιράζει μίνιμουμ 5 ασίστ.

Τα στατιστικά του Μπράουν


Ο Μπαρτζώκας είναι προετοιμασμένος

Φυσικά και ο κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδος γνωρίζει πολύ καλά το δυνατό σημείο της αποψινής αντιπάλου του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Ισραήλ:

«Τα δύο combo γκαρντ που παίζουν στην περιφέρεια, ο Μπράουν και ο Μπόλντγουιν παίρνουν μεγάλο μέρος των αποφάσεων στο παιχνίδι και φυσικά του σκορ και θα είναι καθοριστικό να παίξουμε καλή άμυνα πάνω τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» καθιστώντας σαφές πως το αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού θα είναι επικεντρωμένο στους δύο χαρισματικούς αυτούς σκόρερ.