Ιδανική ήταν η πρεμιέρα της Γαλλίας στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ! Μετά την ψυχρολουσία στο ξεκίνημα, οι «τρικολόρ» απάντησαν με τέσσερα γκολ κι έφτασαν σε εντυπωσιακή νίκη με 4-1. Αποτέλεσμα που της εξασφαλίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση και αν συμβεί αυτό θα μπει τέλος στην… κατάρα που θέλει την παγκόσμια πρωταθλήτρια να μην περνάει τον όμιλο από το 2010 κι έπειτα.

Αυτός που δεν θα ξεχάσει αυτό το παιχνίδι ποτέ είναι σίγουρα ο Ολιβιέ Ζιρού που έγραψε ιστορία καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε, έφτασε τα 51 με το εθνόσημο κι έπιασε τον Τιερί Ανρί στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Παράλληλα, στα 36 του χρόνια έγινε και ο γηραιότερος σκόρερ της Γαλλίας. Σαρωτική η ομάδα του Ντεσάν που κόντρα στα προβλήματά της, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα γκολ.

Αν και η Γαλλία μπήκε δυνατά στο ματς, η Αυστραλία ήταν αυτή που αιφνιδίασε όταν μόλις στο 9ο λεπτό ο Λέκι έκανε τη σέντρα για τον Γκούντγουιν που από κοντά πλάσαρε για το 0-1. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ο Λούκας Ερναντές αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο αδερφός του Τεό. Μία ακόμη ατυχία για τους Γάλλους που δεν σταματούν να μετρούν απώλειες σε αυτή τη διοργάνωση.

Στο 21′ λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0 για τα «καγκουρό» με καλό σουτ του Ντιουκ μετά από λάθος του Τεό και στο 27′ ήρθε το 1-1 με κεφαλιά του Ραμπιό από σέντρα του Τεό Ερναντές. Πέντε λεπτά μετά η Γαλλία έφτασε και στην ανατροπή όταν ο Ραμπιό έκλεψε, άλλαξε με τον Εμπαπέ και έβγαλε έτοιμο γκολ στον Ζιρού για το 2-1. Ζιρού, Εμπαπέ και Ντεμπελέ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για τρίτο γκολ μέχρι την ανάπαυλα, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Αυστραλία εμφανίστηκε ξανά επιθετικά με τον Ιρβάιν να σημαδεύει δοκάρι με κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν μονόλογος για τη Γαλλία. Ο Ζιρού με απίθανο γυριστό στο 50′ δεν βρήκε στόχο ενώ στο 67′ ο Εμπαπέ έκανε το 3-1 με κεφαλιά από ασίστ του Ντεμπελέ. Από σκόρερ ο σταρ της Παρί έγινε δημιουργός στο 71′ και ο Ζιρού με νέα κεφαλιά έγραψε το 4-1 που τον έφερε στην πρώτη θέση των Γάλλων σκόρερ μαζί με τον Ανρί. Μετά το τέταρτο γκολ, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν κατέβασαν ταχύτητα και αν δεν ήταν ο Ράιαν, το κοντέρ θα είχε γράψει σίγουρα και άλλα γκολ.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ (89’ Κουντέ), Ουπαμεκανό, Λ.Ερναντές (13’ Τεό Ερναντές), Κονατέ, Ραμπιό, Τσουαμενί (77’ Φοφανά), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ντεμπελέ (77’ Κομάν), Ζιρού (89’ Τουράμ).

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Άτκινσον (85’ Ντεγκενέκ), Ρόουλες, Μπέχιτς, Σουτάρ, Μούι, ΜακΓκρί (74’ Μαμπίλ), Ιρβάιν (85’ Μπακούς), Λέκι, Ντιουκ (56’ Κάμινγκς), Γκούντγουιν (74’ Κουόλ).