Τις δηλώσεις Τσίπρα στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, στην οποία έγινε έξωση, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία».

«Η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «προσφέρει πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους, για αυτό και πολλές χιλιάδες δανειοληπτών έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους και προστατεύσει τους κόπους τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε, μάλιστα, πως «αντίθετα, ο κ. Τσίπρας υπήρξε ο πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων, που επί των ημερών του (2018-2019) οι ολοκληρωμένοι πλειστηριασμοί έφτασαν περίπου τις 30.000».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί καλός στα λόγια, ενώ υπήρξε μοιραίος και καταστροφικός στα έργα. Όσο και αν προσπαθεί να μας επαναφέρει στην εποχή των ‘Αγανακτισμένων’, οι πολίτες τον ξέρουν καλά πια και κρίνουν».

Τσίπρας: «Φταίει ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, σημειώνοντας πως «Η πιο ισχυρή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, συζητώντας με την δημοσιογράφο, σημείωσε ότι «την περίοδο των μνημονίων, παρότι ήταν η τρόικα και πίεζε, υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας».

Και προσέθεσε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση: «Με το νόμο αυτό, τον πτωχευτικό – εμείς είχαμε κάνει και πρόταση μομφής, δυσπιστίας προς τον υπουργό, κι έλεγαν όλοι πως είμαστε τρελοί. Κι έρχονται τώρα να μας πουν τι; Αυτοί οι οποίοι χρωστάνε ως κόμμα 390 εκατομμύρια».