Ο Ολυμπιακός μετά από μια βδομάδα ξεκούρασης επέστρεψε σήμερα το πρωί (10.30) στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη για τη «χειμερινή προετοιμασία» του. Ο Μίτσελ περίμενε τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών στην «επανεκκίνηση» για το δεύτερο μισό της σεζόν, εν μέσω Μουντιάλ και πολλών απουσιών…

Ο… μισός Ολυμπιακός λοιπόν «έπιασε» δουλειά στον Ρέντη, υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος έχει να διαχειριστεί τις απουσίες των παικτών που βρίσκονται στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όσους είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες και φυσικά τους τραυματίες.

Με λίγα λόγια ο Μίτσελ είχε το μισό ρόστερ στην επιστροφή μετά την μια βδομάδα άδεια, καθώς οι Πιέρ Κούντε, Παπ Αμπού Σισέ, Ινμπόμ Χουάνγκ και Ουί Τζο Χουάνγκ είναι στο Κατάρ, ενώ οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Παναγιώτης Ρέτσος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, Ντορόν Λάιντνερ, Όλεγκ Ρεαμπτσιουκ, Ντιαντιέ Σαμασέκου, Χάμες Ροντρίγκες είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν οι Ματιέ Βαλμπουενά, Τόμας Βατσλίκ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που είναι τραυματίες, σε στάδιο αποθεραπείας και είναι κανονικά στο προπονητικό κέντρο, αλλά δεν ακολουθούν το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Συνολικά, λοιπόν ο Μίτσελ δεν έχει στη διάθεση του 16 ποδοσφαιριστές στο… νέο ξεκίνημα σε αυτή τη μίνι χειμερινή προετοιμασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός σε μια βδομάδα από σήμερα θα βρίσκεται στη Μαρμπέγια της Ισπανίας: Εκεί όπου για ένα δεκαήμερο (28/11-7/12) θα μπουν και οι βάσεις για την επόμενη «όψη» των Ερυθρόλευκων. Αυτή η πρώτη εβδομάδα αφορά αποκλειστικά σε πρωινές προπονήσεις –αύριο υπάρχουν προγραμματισμένα και «εργομετρικά»- ως και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή υπάρχει ρεπό και τη Δευτέρα το ταξίδι στην Ισπανία.

Από εκεί και πέρα, ο Μίτσελ, το τεχνικό τιμ, ο τεχνικός διευθυντής και η διοίκηση έχουν συνεχείς επαφές και συναντήσεις με βασικό θέμα τη διακοπή και το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό το διάστημα. Τα ζητούμενα είναι συγκεκριμένα και οι στόχοι ξεκάθαροι ανάμεσα στο τεχνικό τιμ και τη διοίκηση. Ο στόχος και τα «θέλω» του Μίτσελ και των συνεργατών του είναι πέρα από τη βελτίωση της ομάδας στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των ποδοσφαιριστών του ρόστερ, έτσι ώστε να ανοίξει και τον απαραίτητο χώρο για τη μεταγραφική του ενίσχυση.

Παράλληλα, στόχο αποτελεί για τον Ολυμπιακό να ανανεώσει μια σειρά από συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι (βλέπε Χάμες Ροντρίγκες). Όλα τα παραπάνω έχουν συζητηθεί και έχουν αναλυθεί εξονυχιστικά από τους ανθρώπους της ομάδας και άπαντες είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι παρά τον υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Και άπαντες θεωρούν ότι αυτή η διακοπή για το Μουντιάλ μόνο καλό μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό, προκειμένου να αντιστρέψει την κατάσταση και αυτό το -12 από την κορυφή…