Σαρώνει τα πάντα στο διάβα του ο Σάσα Βεζένκοφ, με τον Βούλγαρο φόργουορντ του Ολυμπιακού να ισοπεδώνει όποιον… δύσμοιρο αντίπαλο βρεθεί στον δρόμο του. Ο σούπερ σταρ των Πειραιωτών συνεχίζει με το πόδι… καρφωμένο στο γκάζι, με τον διεθνή άσο να αναδεικνύεται MVP αγωνιστικής για 3η φορά στη φετινή Euroleague.

Ο 27χρονος ήταν εντυπωσιακός στην αναμέτρηση των νταμπλούχων με την Μπάγερν στο Μόναχο και δίνοντας μια ακόμα παράσταση στη φετινή σεζόν οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα σπουδαίο διπλό. Ένα ματς στο οποίο αγωνίστηκε για 30 λεπτά, έχοντας double-double με 20 πόντους (2/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 10/10 βολές), 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 8 κερδισμένα φάουλ. Χάρη σε αυτόν τον απολογισμό, ο Βεζένκοφ συγκέντρωσε 43 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που του χάρισε το βραβείο του MVP.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για τη φετινή σεζόν, μετά τη 2η και την 4η αγωνιστική. Τρίτη φορά σε 8 αγωνιστικές για τον σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, ο οποίος κάνει πράγματα και… θαύματα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι το κορυφαίο 4άρι στη Γηραιά Ηπειρο.

Ο Βεζένκοφ είχε αναδειχθεί MVP της 2ης αγωνιστικής για τη σπουδαία εμφάνιση που είχε κάνει στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (90-80), ενώ την 4η αγωνιστική είχε μοιραστεί το εν λόγω βραβείο με τους Μάικ Τζέιμς και Νικολό Μέλι, για την εμφάνιση που είχε κάνει στο «διπλό» των Πειραιωτών απέναντι στην Μπασκόνια (97-92).

Σπουδαίες εμφανίσεις, αντάξιες του ταλέντου του, με τον Σάσα Βεζένκοφ να έχει εξελιχθεί σε ηγέτη του πειραϊκού συλλόγου και να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο μοναδικός που έχει πάρει πάνω από μια φορά στη φετινή σεζόν το βραβείο του MVP αγωνιστικής!

Αναλυτικά οι MVP ανά αγωνιστική:

1) Μάικ Κότσαρ – Μπασκόνια (31 PIR)
2) Σάσα Βεζένκοφ – Ολυμπιακός (37 PIR)
3) Λουκ Σίκμα – Αλμπα (33 PIR)
4) Μάικ Τζέιμς – Μονακό, Σάσα Βεζένκοφ – Ολυμπιακός, Νικολό Μέλι – Αρμάνι (29 PIR)
5) Λορέντζο Μπράουν – Μακάμπι Τελ Αβίβ (33 PIR)
6) Ντζάναν Μούσα – Ρεάλ Μαδρίτης (31 PIR)
7) Κρις Τζόουνς – Βαλένθια, Τζόναθαν Μότλεϊ – Φενερμπαχτσέ (33 PIR)
8) Σάσα Βεζένκοφ – Ολυμπιακός (43 PIR).

Ο Βεζένκοφ έχει αγωνιστεί και στα 8 παιχνίδια του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague, έχοντας μέσο όρο 20 πόντους, 8.9 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 28.8 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης (PIR), με 67.9% στα δίποντα, 48.8% στα τρίποντα, 85.7% στις βολές.