Η ώρα της σέντρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε. Κατάρ και Ισημερινός δίνουν το έναυσμα για την μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Οι διοργανωτές υποδέχονται τον Ισημερινό (18.00) στο στάδιο Αλ Μπάιτ της Ντόχα στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Το Κατάρ δε θέλει να έχει την τύχη της Νοτίου Αφρικής, η οποία ήταν η μοναδική διοργανώτρια χώρα που δεν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλό της. Αλλά με τη Σαουδική Αραβία και την Γκάνα να είναι οι μοναδικές που βρίσκονται πιο κάτω στο UEFA Ranking από εκείνη ανάμεσα στις 32 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, η αποστολή των γηπεδούχων είναι μάλλον δύσκολη. Σε έναν όμιλο με το φαβορί, που είναι η Ολλανδία, να έχει μεγάλες βλέψεις για κάτι πολύ δυνατό και με Σενεγάλη και Ισημερινό να συμπληρώνουν, το Κατάρ θα παλέψει για τη δεύτερη θέση.

Aπό την άλλη ο Ισημερινός λίγο έλειψε να μην δώσει το «παρών» στο φετινό Μουντιάλ, λόγω των δικαστικών διαμάχεων με την Χιλή, ωστόσο τελικά δικαιώθηκε.

Και από την δική της πλευρά θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε κόντρα στους οικοδεσπότες για να έχει ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ισημερινός και Κατάρ έχουν συναντηθεί τρεις φορές μεταξύ τους, με μοιρασμένα αποτελέσματα (1-1-1) και 6-6 γκολ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο.

Κατάρ 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μοναδικό πρόβλημα είναι ότι ο Αλααελντίν τραυματίστηκε στο τελευταίο φιλικό και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη. Ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δεν θα βρισκόταν στην αρχική ενδεκάδα. Όλοι οι άλλοι παίκτες είναι κανονικά διαθέσιμοι.

Πιθανή ενδεκάδα:

(5-3-2): Αλ Σέεμπ – Ρο-Ρο, Αλ Ράουι, Σαλμάν, Χασάν, Αχμέντ – Χατέμ, Μπουντιάφ, Αλ Χάιντος – Αλί, Αφίφ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Αλφάρο θέλει να συνδυάσει τη φρεσκάδα και την εμπειρία στην ενδεκάδα του, αφού μόλις τρεις από τους παίκτες του θα αγωνιστούν για δεύτερη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (Ντομίνγκες, Γκρουέσο, Βαλένσια). Δύσκολα θα αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3. Σημαντικό ότι δεν προέκυψαν προβλήματα στις τελευταίες προπονήσεις. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται ο ηγετικός Βαλένσια, με τον Πλάτα και τον Ιμπάρα να τον πλαισιώνουν.

Πιθανή ενδεκάδα: 

(4-3-3): Ντομίνγκες – Εστουπινιάν, Τόρες, Χινκαπιέ, Παλάσιος – Γκρουέσο, Μοϊσές Καϊσέδο, Σιφουέντες – Πλάτα, Βαλένσια, Ιμπάρα