Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ και ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 2-6) στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του κόκκινου ομίλου των ATP Finals, μένοντας εκτός συνέχειας, αφού ο Ρώσος προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Παρότι προηγήθηκε, ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να διατηρήσει έναν καλό ρυθμό στο δεύτερο και το τρίτο σετ, είδε τον αντίπαλό του να παίρνει το πάνω χέρι και έτσι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κυνηγήσει τον τελευταίο τίτλο της σεζόν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να κρατούν τα πρώτα τους σερβίς, κάτι που έκανε στο τρίτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς. Η διαφορά έγινε στη συνέχεια, αφού έπειτα από μια εντυπωσιακή μάχη με αρκετές ισοπαλίες, ο Στέφανος έφτασε στο μπρέικ και το 3-1, ενώ δεν άργησε να έρθει το 4-1. Ύστερα δεν άλλαξε κάτι, με τον Έλληνα τενίστα να παίζει στο… ρελαντί και να παίρνει το πρώτο σετ με το 6-3.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο αντίπαλοι διατηρούσαν τα σερβίς τους, με τον Ρούμπλεφ να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 4-3. Έπειτα ο Τσιτσιπάς δέχθηκε το μπρέικ και βρέθηκε σε δύσκολη θέση με το 5-3 και τον Ρώσο να σερβίρει. Το ένατο γκέιμ ήταν εντυπωσιακό, με τον Ρούμπλεφ να φτάσει σε σετ πόιντ, τον Στέφανο να το σβήνει και να έχει μπρέικ πόιντ, όμως ο Ρούμπλεφ ήταν ο νικητής, φτάνοντας στο 6-3 και το 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ είχε ανάλογη εξέλιξη για τον Στέφανο που είδε με το… καλημέρα τον Ρούμπλεφ να φτάνει στο μπρέικ κάνοντας το 3-1. Στα επόμενα δύο γκέιμ οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους, για να έρθει ο Ρώσος και να κάνει το 5-2 με νέο μπρέικ. Σε ένα γκέιμ που ο Τσιτσιπάς έκανε δύο συνεχόμενα «διπλά λάθη» και ουσιαστικά… χάρισε το ματς. Ο Ρούμπλεφ δεν έχασε την ευκαιρία και με το 6-2, έφτασε στο 2-1 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.