Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Άρη στη μέχρι τώρα παρουσία του στο πρωτάθλημα, ήταν η αδυναμία του να διασπάσει «κλειστές» άμυνες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι κιτρίνομαυροι έχασαν βαθμούς απέναντι σε ομάδες, που επέλεξαν να παίξουν μαζική άμυνα.

Με εξαίρεση την αναμέτρηση με τη Λαμία και το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άρης δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του και έχασε πολύτιμους βαθμούς.

Είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, όμως, συνήθως αυτή ήταν ανούσια και δεν μπορούσε να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία. Έφτανε εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή, εκεί, όμως έλειπε, συνήθως το «καθαρό» μυαλό και η σωστή τελική πάσα.

Όταν τα κατάφερνε, μάλιστα, εκεί συναντούσε το άλλο μεγάλο πρόβλημα, αυτό της εκμετάλλευσης των ευκαιριών. Με τη βελτίωση στις στημένες φάσεις, να έπαιξε σημαντικό ρόλο στα ματς με τη Λαμία και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Άγγλος τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει ακόμα περισσότερο πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, χωρίς, να έχει, πλέον την πίεση των επισήμων αγωνιστικών υποχρεώσεων.