Στις τελευταίες παρεμβάσεις του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εμφανίζεται ενωτικός, απευθυνόμενος στους πολλούς με ενδεικτική τη φράση του από την Αμφισσα, ότι «απέναντι στην τοξικότητα» η κυβέρνηση θα απαντά «με έργα και πρωτοβουλίες που τελικά αφορούν όλους τους πολίτες».

Πέρα από τα έργα είναι και τα πρόσωπα μέσα από τα οποία θα επιδιώξει η ΝΔ να σηματοδοτήσει ανοίγματα σε ευρύτερο ακροατήριο. Η διεύρυνση και οι συμβολισμοί είναι ζητούμενα για τους επιτελείς της ΝΔ, οι οποίοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό πιθανές υποψηφιότητες.

Στόχος, πρόσωπα που κουβαλούν και προσωπικές ψήφους μέσα από την αναγνωρισιμότητα της δουλειάς τους ή και το κοινωνικό αποτύπωμά τους. Εξού και η… βουτιά σε συγκεκριμένες δεξαμενές: κοινωνία των πολιτών, Αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, επιστήμη, αθλητισμός, πολιτισμός.

Στο μικροσκόπιο οι συναντήσεις Μητσοτάκη

Οι γαλάζιοι βάζουν στο μικροσκόπιο κάθε πριβέ συνάντηση του Μητσοτάκη και τον κύκλο των συνομιλητών του, προσπαθώντας να εκτιμήσουν τις επιλογές του.

Αυτό έγινε με τις προ ημερών συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον λοιμωξιολόγο, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα.

Πράγματι, κομματικά στελέχη όχι μόνο δεν αποκλείουν αλλά θα ήθελαν τον «στρατηγό» της μάχης κατά της COVID-19 σε μια συμβολική συστράτευση με τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαία η σχετική φημολογία, όσο κι αν ο «γιατρός», που «επέστρεψε» δίπλα στον Μητσοτάκη για το σποτ προώθησης του αντιγριπικού εμβολιασμού, δηλώνει στο περιβάλλον του αφοσιωμένος στα επιστημονικά καθήκοντά του.

Σε ό,τι αφορά τη Βάνα Μπάρμπα, η ίδια υποστήριξε (Παραπολιτικά 90,2) ότι δεν θα ήθελε να της γίνει πρόταση για τις εκλογές.

Εδώ και μήνες τρέχει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του τραγουδιστή («Μέλισσες») Χρήστου Μάστορα, με τον οποίο είχε πέρυσι ένα κυριακάτικο τετ α τετ ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου.

Στο πρωθυπουργικό τραπέζι έχει φτάσει ως εισήγηση και το όνομα της Σοφίας Μπεκατώρου, του προσώπου του ελληνικού #ΜeΤoo, χωρίς επιβεβαιωμένη πληροφορία για το αν και πόσο έντονα έχει εκδηλωθεί το γαλάζιο ενδιαφέρον με έστω ανεπίσημη προσέγγιση. Για άλλο ένα πρόσωπο, προερχόμενο από τον χώρο του αθλητισμού, τον Αγγελο Χαριστέα, η συζήτηση έλαβε τέλος μετά την απόφαση του νυν αντιπεριφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσει στην Αυτοδιοίκηση.

Πρόσωπο που στη ΝΔ σκέφτονται σοβαρά είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα η οποίασυγκίνησε με τον δυναμισμό και την αξιοπρέπεια που αντιμετώπισε την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι το 2020.

Το γαλάζιο ραντάρ είναι στραμμένο και σε προβεβλημένους επιστήμονες και ομογενείς – Μιχάλης Μπλέτσας του ΜΙΤ, Γιώργος Πρεβελάκης του Πανεπιστημίου Σορβόννης, Εφη Βαγενά του Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, Εντι Ζεμενίδης του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, κ.ά.