«Αν πριν από μερικά χρόνια, η επιλογή για τους περισσότερους ήταν η αναμονή, με την προσδοκία ότι τα δύσκολα, όπως ήρθαν έτσι θα περάσουν, τώρα η επιλογή δεν μπορεί παρά να είναι η ανατροπή όλων αυτών. Γιατί τα δύσκολα γίνονται όλο και χειρότερα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Σκύδρα Πέλλας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών, «τις οποίες τώρα δήθεν ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι», όπως χαρακτηριστικά είπε, σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής θεατής, όχι μόνο γιατί έβγαλε στην επιφάνεια όλο το βρώμικο και αντιδραστικό πλαίσιο που όλα τα άλλα κόμματα έχουν διαμορφώσει, αλλά και γιατί αξιοποιείται, όπως αποδεικνύει και το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ, για να εδραιωθεί αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο».

Διαβάστε επίσης:

«Το ν/σ για τις υποκλοπές βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα»

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στην πραγματικότητα η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αναβαθμίζει τη δράση της ΕΥΠ και τις λειτουργίες του αστικού επιτελικού κράτους, με σημαία την περιβόητη ‘εθνική ασφάλεια’ του κεφαλαίου».

Και προσέθεσε ότι «αυτή η ‘εθνική ασφάλεια’, η οποία έχει γίνει λάστιχο, όπως αποδεικνύεται και στο νομοσχέδιο της ΝΔ, βάζει στο στόχαστρο το λαό, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του».

«Όσο για τα κατασκοπευτικά λογισμικά, τα οποία τώρα όλοι τα ανακάλυψαν – λες και δεν είναι υπό την προστασία και καθοδήγηση της ΕΕ και των άλλων συμμάχων μας χρόνια τώρα – όχι απλά δεν απαγορεύονται, αλλά με τον πλέον επίσημο τρόπο νομιμοποιούνται στα χέρια των κρατικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών», τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «κοροϊδεύουν χοντρά το λαό», καθώς «προσπαθούν να μας πείσουν πως όλος αυτός ο βούρκος του συστήματος μπορεί να πλαισιωθεί με ρυθμίσεις και όρους, που δήθεν θα προστατεύουν το λαό και τα δικαιώματά του».

«Κοροϊδία το καλάθι του νοικοκυριού»

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με τη νέα μορφή φτώχειας, την ενεργειακή, που πλήττει ως συνήθως μόνο τα λαϊκά νοικοκυριά, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες» και αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο που προτείνει το ΚΚΕ και στην αναπόσπαστη πρόταση του κόμματος για αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας που διαθέτει η χώρα.

Χαρακτήρισε «κοροϊδία» το καλάθι του νοικοκυριού, όταν «φορτηγά ολόκληρα χρειάζονται», όπως είπε, «για να μεταφέρουν τα κέρδη των αλυσίδων super market, των βιομηχάνων τροφίμων και όλων των άλλων παράσιτων»

Και τόνισε: «Για να μπορέσει πραγματικά ο λαός να ανακουφιστεί από την ακρίβεια, χρειάζεται εδώ και τώρα:

– »Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις που έχουν καθηλωθεί για πολλά χρόνια.

– »Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα.

– »Να αποχωρήσει η χώρα από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που στην πραγματικότητα επιβαρύνουν το λαό μας».

Μιλώντας για τον «ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα που προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές τους στο έδαφος της Ουκρανίας», επισήμανε ότι βρίσκονται στη μέση, «όχι μόνο ο λαός της Ουκρανίας, που ήδη πληρώνει ακριβά με την καταστροφή της ζωής του αυτή την αναμέτρηση, αλλά όλοι οι λαοί που απειλούνται από τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου».

«Και ο ελληνικός λαός, δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.