Ισοβίτες που έχουν περάσει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή τους στις φυλακές μιλούν για όσα έχουν βιώσει πίσω από τα κάγκελα, τους λόγους που οδηγήθηκαν εκεί, αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Στην εκπομπή του Alpha, «Αυτοψία», μίλησαν άνθρωποι που πέρασαν ολόκληρες δεκαετίες στο κελί και περιέγραψαν πώς κυλά η ημέρα στη φυλακή αλλά και πώς αισθάνεται εκείνος που έχει περάσει όλη του τη ζωή στερούμενος την ελευθερία του.

Τους έφερναν σε εμάς για να τους τιμωρήσουμε

Έγινε ακόμα αναφορά στον «άγραφο νόμο της φυλακής» με κρατούμενο να κάνει λόγο για «δικαστήρια» που αναλαμβάνουν να αποδώσουν «δικαιοσύνη» εκεί που σύμφωνα με τους ίδιους δεν έχει αποδοθεί και μάλιστα με την ανοχή ή ακόμα και την κάλυψη των φρουρών!

«Μόνο αν ρουφιάνευες έπεφτε μαχαιριά. Αυτός που είναι ο βιαστής, ο ρουφιάνος, ο παιδεραστής, αυτός που έχει κάνει ένα πολύ άσχημο έγκλημα. Μερικές φορές το έκαναν επίτηδες για να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει. Τους έφερναν σε εμάς για να τους τιμωρήσουμε. Θα έδινα τη ζωή μου να τιμωρήσω αυτόν τον 53χρονο για το κοριτσάκι το 12χρονο. Θα τον σκότωνα» είπε ο Χαράλαμπος που βρίσκεται ήδη 30 χρόνια στη φυλακή αναφερόμενος στον Ηλία Μίχο και τη φρικτή υπόθεση των Σεπολίων.