«Ο κ. Μητσοτάκης χρεώνεται πλήρως και αποκλειστικά για την παρακρατική λειτουργία της ΕΥΠ  και την θεσμική εκτροπή που συνέβη επί των ημερών του.

Εάν ισχύουν όσα γράφονται στο τύπο και παρακολουθούνται οι άνθρωποι, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να φέρει τον τίτλο του πρωθυπουργού και να κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», τόνισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο radio North.

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε κινούμενη άμμο μετά το σκάνδαλο με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Όποια κίνηση και να κάνει βυθίζεται στην αφερεγγυότητα. Δημιουργεί την έννοια του εσωτερικού εχθρού αδιανόητο για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι υποκλοπές είναι πρόβλημα του κράτους δικαίου, πρόβλημα της θεσμικής λειτουργίας του κράτους. Πρόκειται για παρακρατική λειτουργία της ΕΥΠ, Η ΕΥΠ έγινε ΚΥΠ των παλιών εποχών. Είναι ζήτημα δημοκρατίας”, συμπλήρωσε

«Δεν μπορεί να κρύβεται συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης. Θα έρθει την Παρασκευή να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε για Τρίτη φορά ο κ. Τσίπρας,; Πρέπει να εξηγήσει πως παρακολουθούνται ερήμην του ή με δική του επίνευση πλειάδα στελεχών της δημόσιας ζωής και εκείνος και η ΝΔ να λειτουργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος, «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κανένας από τους φερόμενους ως παρακολουθούμενους δεν στρέφεται δικαστικά κατά του δημοσιογράφου που τα αποκάλυψε για να ανοίξει η διαδικασία της δικαιοσύνης; Μόνο η Ολγα Γεροβασίλη κατέθεσε μήνυση κατά παντός τρίτου γιατί παραβιάστηκε το δικαίωμα της στο απόρρητο των επικοινωνιών και υποκλάπηκαν συνομιλίες της με τον Αλ. Τσίπρα και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η Επιτροπή Θεσμών θα καλέσει τους κ.κ. Μπίτζιο, Λαβράνο, Δημητριάδη, που δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική, με απόφαση της πλειοψηφίας της ΝΔ», πρόσθεσε,

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για την πρωτοφανή ακρίβεια, είπε: «Στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου, στα χωριά του Φαλακρού,  στον Βώλακα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου η θέρμανση είναι καθημερινή. Χρειάζονται 5.000 ευρώ για θέρμανση φέτος όταν οι συντάξεις είναι της τάξης των 650 ευρώ.  Η δική μας πολιτική είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της κυβέρνησης που ανατροφοδοτεί την κερδοσκοπία. Εμείς προτείνουμε μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για τα καρτέλ. Ήρθε μέχρι τώρα ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία από τη φορολόγηση των υπερκερδών; Κανένα», κατέληξε.

Ακούστε την  συνέντευξη εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=4rm9EuueC08