Το πυραυλικό πλήγμα σε έδαφος της Πολωνίας, πιθανόν από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία, έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλο τον κόσμο. Κατά τον «άνθρωπο του Πούτιν», τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σημαίνει ότι η Δύση οδεύει προς έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή τη φορά, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν εκτοξεύει απειλές για πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή τη φορά, κατηγορεί τη Δύση πως οδηγεί τα πράγματα σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το περιστατικό με το καταγγελλόμενο από την Ουκρανία “πυραυλικό πλήγμα” σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε στο Twitter ο Μεντβέντεφ.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, που είναι χώρα μέλος του NATO, δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του δεν έχει “αδιάσειστα στοιχεία” που να δείχνουν ποιος εξαπέλυσε τον πύραυλο, ο οποίος έπληξε αγροτική εγκατάσταση σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «αδέσποτους» ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, ωστόσο τα σενάρια είναι πολλά με τους ηγέτες της Δύσης να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα του ΝΑΤΟ.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας του NATO, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, θα προεδρεύσει σήμερα σε «έκτακτη συνεδρίαση» των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών της ατλαντικής συμμαχίας η οποία θα είναι αφιερωμένη στις φονικές εκρήξεις στην Πολωνία χθες Τρίτη, η οποία αποδόθηκε σε ρωσικούς «αδέσποτους» πυραύλους.

«Ο Γενικός Γραμματέας θα προεδρεύσει  στην κατεπείγουσα συνεδρίαση των πρεσβευτών του NATO για να συζητηθεί αυτό το τραγικό συμβάν», δήλωσε η εκπρόσωπος Οάνα Λουγκέσκου, καθώς πληροφορίες που είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς από εκρήξεις ρωσικών πυραύλων σε χωριό της ανατολικής Πολωνίας.