Η Ουγγαρία θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν την Τουρκία, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Η Ουγγαρία και η Τουρκία είναι τα μόνα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την ένταξη των δύο χωρών.

Η ουγγρική κυβέρνηση έχει καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία.

Το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου

Όπως είχε γίνει γνωστό τον Οκτώβριο, η Ουγγαρία θα επικυρώσει την επέκταση του ΝΑΤΟ και την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Politico, ο επικεφαλής τού επιτελείου του πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, Gergely Gulyás, ανέφερε στις 22 Οκτωβρίου ότι η χώρα του θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν το ΝΑΤΟ θα γινόταν ισχυρότερο με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία, ο Gulyás απάντησε ότι το ελπίζει.

Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί εάν η επέκταση είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας της Ουγγαρίας, αλλά είπε ότι αυτό είναι άσχετο τώρα, σύμφωνα με ουγγρικά δημοσιεύματα.