Ελπίζοντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας, η Amazon λάνσαρε στις ΗΠΑ την πρώτη εικονική κλινική της, η οποία θα συνδέει τους χρήστες με γιατρούς για την αντιμετώπιση κοινών παθήσεων.

Η Amazon προσπαθεί εδώ και χρόνια να επεκταθεί στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης. Το 2018 αγόρασε την εταιρεία PillPack και χρησιμοποίησε την τεχνολογία της στο Amazon Pharmacy, ηλεκτρονικό φαρμακείο που καλύπτει και συνταγογραφούμενα σκευάσματα.

Η νέα υπηρεσία θα καλύπτει 32 αμερικανικές πολιτείες με τις τιμές να ποικίλουν ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών υγείας.

Η εικονική κλινική, αναφέρει το Reuters, είχε ξεκινήσει ως πείραμα στους εργαζομένους της ίδιας της Amazon και αργότερα επεκτάθηκε στο προσωπικό άλλων εταιρειών υπό το όνομα Amazon Care, υπηρεσία που τώρα πρόκειται να καταργηθεί.

Ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου περιμένει τώρα το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών πριν εξαγοράσει τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical, μια συμφωνία 3,49 δισ. δολαρίων.

Η One Medical προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας της, που πληρώνουν μια σταθερή μηνιαία αμοιβή να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.