«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη λεγόμενη προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών επιβεβαιώνει όλα όσα ανέδειξε το ΚΚΕ γι’ αυτή τη δυσώδη υπόθεση: Ότι με ευθύνη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, ανοίγουν νέοι αντιδραστικοί δρόμοι για τη θωράκιση και ενίσχυση του κράτους, των υπηρεσιών παρακολούθησης και καταστολής» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Όπως υποστηρίζει, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «δε βάζει μόνο ταφόπλακα στην αλήθεια για τις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά ενισχύει περαιτέρω όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του ‘ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων’».

«Τα κακόβουλα λογισμικά νομιμοποιούνται»

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις «αναβαθμίζει τη δράση της ΕΥΠ και τις λειτουργίες του αστικού επιτελικού κράτους, με σημαία την ‘εθνική ασφάλεια’ του κεφαλαίου».

Και προσθέτει πως «αυτή η ‘εθνική ασφάλεια’ ορίζεται στο νομοσχέδιο της ΝΔ με τρόπο που αποκαλύπτει ότι από τη φύση της στοχεύει στον ‘εχθρό λαό’».

Όσο για τα κατασκοπευτικά λογισμικά, «με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ», επισημαίνει, «όχι απλά δεν απαγορεύονται, αλλά με τον πλέον επίσημο τρόπο νομιμοποιούνται στα χέρια των κρατικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών».

«Είναι ‘στάχτη στα μάτια’ του κόσμου ότι όλος αυτός ο βούρκος του συστήματος – που στηρίζεται σε αντιλαϊκές συνταγματικές και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, στο ‘δίκαιο’ της ΕΕ – μπορεί να πλαισιωθεί με ρυθμίσεις και όρους που δήθεν θα προστατεύουν το λαό και τα δικαιώματά του, όπως προβάλλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζει ο Περισσός.

Και καταλήγει πως μόνο ο λαός θα δώσει τη λύση, «με την πάλη του ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».