Μια νέα προσπάθεια για μείωση των τιμών της αγοράς, μέσω του περιορισμού του μεταφορικού κόστους εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν βγάλει χαρτί και μολύβι, βάζοντας στο τραπέζι μια νέα επιδότηση στο diesel κίνησης, ύψους 30 έως 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Χριστίνα Κοραή στο Live News, τα στελέχη της κυβέρνησης υπολογίζουν ότι μπορεί να δοθεί ξανά η επιδότηση απευθείας στην αντλία καυσίμων, που ίσχυε μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη και έφτανε στα 0,15€ ανά λίτρο.

Όπως φαίνεται το κυβερνητικό επιτελείο έχει λάβει τα μηνύματα από τον επαγγελματικό κόσμο, που τονίζει ότι το μεταφορικό κόστος –που επηρεάζει από υπηρεσίες μέχρι προϊόντα- έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Σύμφωνα με το Live News, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει στις τελικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να παρθούν την επόμενη εβδομάδα, με πιθανή έναρξη του μέτρου της επιδότησης να είναι η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου αναμένονται αρκετές μεταφορές προϊόντων.