Οξεία είναι πλέον η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο μέτωπα να… παίρνουν φωτιά με το παραμικρό. Αφορμή, προφανώς, η υπόθεση των υποκλοπών όπου καθημερινά στελέχη ΝΔ και αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν… ρεσιτάλ και ο ένας απαντά στον άλλον.

Μια αποστροφή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Θεανώς Φωτίου, στη Βουλή, ήταν αρκετή για να προκαλέσει τις οξύτατες αντιδράσεις και τις βολές της κυβέρνησης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Φωτίου έμπλεξε την υπόθεση των υποκλοπών με το Ταμείο Ανάκαμψης προκαλώντας την έντονη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Οικονόμου: «Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα «αποκαλύπτει» σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει και συνεχίζει: «Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι «αποκαλύψεις» για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού. Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».

Τι είπε η Θεανώ Φωτίου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου, για την προσβασιμότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες άνοιξε χωρίς ουσιαστικό λόγο το θέμα των υποκλοπών λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτό συνδέεται με τις υποκλοπές. Είπε δε ότι κάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς έχει σχεδιαστεί το Ταμείο Ανάκαμψης και ότι η κυβέρνηση πάει να το μοιράσει σε ημετέρους. «Ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών. Έχετε πείσει κανέναν; Πάμε σε εκλογές διότι από ό,τι φαίνεται δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο».

Μήνυμα στο twitter ανάρτησε και ο Αδωνις Γεωργιάδης