Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα μεταφέρεται η Ελληνίδα τραυματίας από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματίας στην Κωνσταντινούπολη και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα γίνει η μεταφορά της στην χώρα μας.

Πρόκειται για την Ελληνίδα που περιλαμβάνεται στη λίστα που έδωσαν οι τουρκικές αρχές με τους τραυματίες από τη χθεσινή έκρηξη στη λεωφόρο Ιστικλάλ.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, έχοντας τραυματισθεί από τζάμια που έσπασαν από το ωστικό κύμα της έκρηξης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η γυναίκα φέρει ελαφρύ τραύμα στον αστράγαλο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ακολουθεί:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή.

«Είδε ανθρώπους διαμελισμένους»

Μιλώντας στο LIVE NEWS η μητέρα της κοπέλας είπε:

«Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί.

»Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ‘μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’. Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της ανέβλυζε αίμα και πύον.

»Έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν».

«Μας ζήτησαν να πληρώσουμε τα έξοδα»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πατέρας της νεαρής τουρίστριας, Φώτης Δεπόλας, σημείωσε πως η κόρη του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί.

«Δεν φτάνει το σοκ, μας είπαν ότι θα αναλάβουμε τα έξοδα όλα στην Κωνσταντινούπολη».

«Βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί μου το Προξενείο και ο Θάνος Πλεύρης και κανονίζουμε τη μεταφορά της στην Ελλάδα. Ευχαριστώ το Προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου».

Όπως είπε ο κ. Δεπόλας, η κόρη του ήταν τυχερή καθώς μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι «που απορρόφησε όλη την έκρηξη».