Το αίτημά τους να εντοπιστεί και να κλητευθεί ως μάρτυρας στην κατ΄ έφεση δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η φίλη του Παύλου Φύσσα, στην αγκαλιά της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή, επανάφεραν σήμερα οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, ενώ για μία ακόμα φορά οι τόνοι ανέβηκαν στη διαδικασία εξαιτίας των διαμαρτυριών εκ μέρους του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού με στόχο τους δικαστές.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ζήτησε από το δικαστήριο να κληθεί επιπλέον και να εξεταστεί ως μάρτυρας αστυνομικός που συντόνιζε την επιχείρηση της Αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η  πρόεδρος  ζήτησε, όπως έχει δικαίωμα από τον κατηγορούμενο, να μην αγορεύει. «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από τη διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί», ισχυρίστηκε με προκλητικό τρόπο  ο Γ. Λαγός.

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

Μετά από αυτή τη στάση έναντι του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος  οδηγήθηκε και πάλι εκτός αίθουσας με κάποιον από το κοινό να του φωνάζει ενώ κατευθυνόταν στην έξοδο «κάνε υπομονή Γιαάνναρε»

Ο συνήγορος του Κώστας Πλεύρης λαμβάνοντας τον λόγο, εξέφρασε παράπονο ότι το δικαστήριο «του στερεί υπερασπιστικά του δικαιώματα».

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου

Από την πλευρά της η  υπεράσπιση ζήτησε να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν έχει καταθέσει ούτε στην πρώτη δίκη.

Η Εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου. Ωστόσο η υπεράσπιση επανήλθε ζητώντας να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει τη διεύθυνση της γυναίκας .

Παράλληλαμ η υπεράσπιση ζήτησε να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών, φίλων του Παύλου Φύσσα, ώστε, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι, να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο βράδυ. Κατά τους συνηγόρους, όσο διαρκούσε ο αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια» που ανάγκασε τον Φύσσα, τη φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους, «να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή».