Μια πρώην Βραζιλιάνα βουλευτής κρίθηκε ένοχη για την εντολή δολοφονίας του ιεροκήρυκα συζύγου της και καταδικάστηκε σε 50 χρόνια και 28 ημέρες φυλάκιση.

Πρόκειται για τη διάσημη τραγουδίστρια του γκόσπελ, Φλορντελίς ντος Σάντος ντε Σόουζα, γνωστή ως Φλορντελίς, η οποία κρίθηκε ένοχη ότι προσπάθησε έξι φορές ανεπιτυχώς να δηλητηριάσει με κυάνιο τον σύζυγό της, Άντερσον ντο Κάρμο προτού τα παρατήσει και οργανώσει την εκτέλεσή του.

Ο 42χρονος Ντο Κάρμο δέχθηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς τον Ιούνιο του 2019 καθώς επέστρεφε στο σπίτι όπου το ζευγάρι ζούσε με τα δεκάδες παιδιά τους, βιολογικά και υιοθετημένα. Το σπίτι βρίσκεται λίγο έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο γιος της Φλορντελίς, Φλάβιο καταδικάστηκε πέρυσι σε 33 χρόνια φυλάκιση επειδή τράβηξε τη σκανδάλη και ο υιοθετημένος αδελφός του Λούκας Σεζάρ καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση επειδή βοήθησε στην αγορά του φονικού όπλου, ποινή που μειώθηκε επειδή συνεργάστηκε με την αστυνομία.

Τέσσερις άλλοι, συμπεριλαμβανομένου ενός βιολογικού γιου και ενός άλλου υιοθετημένου, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης μέσα στη χρονιά. Η υπόθεση λόγω των θρησκευτικών και πολιτικών της πτυχών έκανε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον γύρο του κόσμου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ως κίνητρο το δικαστήριο παρουσίασε τα εξής: «H Φλορντελίς διέταξε τη δολοφονία επειδή το θύμα διατηρούσε αυστηρό έλεγχο των οικονομικών της οικογένειας και διαχειριζόταν άκαμπτα τις συγκρούσεις, και αρνούνταν να προσφέρει προνομιακή μεταχείριση σε στενούς [φίλους] της πρώην βουλευτού».

Το ζευγάρι είχε ιδρύσει μαζί μια εκκλησία, το «υπουργείο Φλορντελίς» και έγινε διάσημο για την τεράστια οικογένειά του με 55 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία ήταν υιοθετημένα. Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονταν τις εννέα εκκλησίες όπου τραγουδούσε το ζεύγος με τη Φλορντελίς να εμφανίζεται στην τηλεόραση ως παράδειγμα αφοσιωμένης μητέρας.