«Σίφουνας» ο Άρης από τα Γιάννινα, με τους «κίτρινους» να επικρατούν με 4-0 κόντρα στον ΠΑΣ, ζευγαρώνοντας έτσι τις νίκες τους, μετά και την επιβλητική νίκη κόντρα στην Λαμία την περασμένη αγωνιστική.

Δεύτερο διαδοχικό γκολ για τον Φαμπιάνο, ο οποίος είχε σκοράρει ξανά στο ίδιο γήπεδο και την περασμένη σεζόν, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των play off. «Κλειδί» ο Ουντομπάτζο με τον άσο του Άρη να μπαίνει ως αλλαγή στην επανάληψη, έχοντας το κερδισμένο πέναλτι για το 0-1, ενώ ήταν αυτός που σημείωσε το τρίτο τέρμα για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Θανάσης Στάικος στον ΠΑΣ Γιάννινα παρατάσσει ένα 3-4-3. Ο Αθανασίου ήταν στην εστία, οι Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης και Εραμούσπε η τριάδα στην άμυνα, ο Πήλιος στην αριστερή πλευρά, ο Σόρια στη δεξιά, οι Μπιλμπάο και Τζίμας στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση, οι Μορέιρα και Παμλίδης στα άκρα και ο Μπάλαν στην κορυφή.

Ο Άλαν Πάρντιου στον Άρη προχώρησε σε μόλις μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα (σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Λαμία) κι αυτή είναι αναγκαστική καθώς ο Ντάνιελ Μαντσίνι αποκλείστηκε από την αποστολή του Άρη με απόφαση της διοίκησης.

Ο Βρετανός προπονητής επέλεξε τον Ράφαελ Καμάτσο για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, διατηρώντας τον Λούις Πάλμα στο αριστερό άκρο και τον Ζερβίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Χωρίς μεγάλες στιγμές το πρώτο μέρος

Το πρώτο 45λεπτο κύλησε χωρίς την μεγάλη στιγμή, με τις δύο ομάδες να λειτουργούν άψογα στον ανασταλτικό τομέα, εξουδετερώνοντας η μια την άλλη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε για πρώτη φορά μέσα στην χρονιά με τρείς στο κέντρο της άμυνας και με ξεκάθαρο σκοπό να «χτυπήσεις» στις αντεπιθέσεις.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν κυρίως σε ατομικές ενέργειες, με τα σουτ των Καμάτσο, Ζερβίνιο και Ματέο Γκαρσία να μην ανησυχούν τον Αθανασίου.

Ο ΠΑΣ τις φάσεις, ο Άρης τα γκολ

Το σκηνικό στην επανάληψη, άλλαξε άρδην. Ο Άλαν Πάρντιου πέρασε στο ματς τον Ουντομπάτζο στην θέση του Καμάτσο και ο άσος του Άρη δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του. Πιο συγκεκριμένα στο 58′ όπου ο Μπιλμπάο ανέτρεψε τον Οντουμπάτζο εντός περιοχής.

Ο διαιτητής Μαλούτας καταλόγισε πέναλτι, ο Τζήλος στο VAR συμφώνησε μαζί του και ο Φαμπιάνο έκανε κάτι που είχε πράξει και στον περσινό αγώνα των δύο ομάδων, στο ίδιο γήπεδο για τα Playoffs. Ο Βραζιλιάνος ευστόχησε από την άσπρη βούλα κι έδωσε το προβάδισμα στον Άρη (0-1).

Έπειτα από το προβάδισμα του Άρη ο ΠΑΣ πιέσε ασφυκτικά, ώστε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο ο Κουέστα δήλωσε «παρών», κρατώντας ανέπαφη την εστία του στα σουτ των Τζίμα και Μπαλάν.

Το «καθάρισε» μέσα σε δύο λεπτά

Κι εκεί που ο ΠΑΣ είχε τα ηνία του αγώνα ασκώντας πίεση στον Άρη μέσα σε δύο λεπτά οι Θεσσαλονικείς «τελείωσαν» το παιχνίδι. Στο 79’ έπαιξαν βόλεϊ μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ καθώς ο Νταμπό κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και ο Ενκουλού τη δεύτερη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (0-2). Στο 81’ ο Άντρε Γκρέι ανέλαβε ρόλο δημιουργού, ο Νταμπό σούταρε από το ύψος του πέναλτι και αφού ο Αθανασίου έδιωξε ενστικτωδώς, ο Οντουμπάτζο έκανε την κεφαλιά και στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Εραμούσπε μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (0-3).

Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο Λουίς Πάλμα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης (64’ Ροσέρο), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Τζίμας (88’ Τσίρης), Παμλίδης (87’ Φοφανά), Μπάλαν.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Πίρσμαν, Ετέμπο (90+ Σγούρος), Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία (72’ Νταμπό), Πάλμα, Καμάτσο (46’ Οντουμπάτζο), Ζερβίνιο (78’ Γκρέι).