Με νίκη ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τον πρώτο γύρο της Super League. Ο Δικέφαλος επικράτησε εύκολα με 3-0 του Βόλου στην Τούμπα και έκανε το 3Χ3 πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου προήλθαν από την άσπρη βούλα ενώ πέναλτι κέρδισαν και οι φιλοξενούμενοι, αλλά το σπατάλησε ο Μπαριέντος.

Απίστευτη απόφαση από την Κουρομπύλια σε τετ α τετ του Βόλου όπου υπέδειξε οφσάιντ το οποίο δεν υπήρχε κι ενώ ο Οζέγκοβιτς ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια για τον ΠΑΟΚ, με τους Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Σάστρε στην τετράδα της άμυνας. Ο Φιλίπε Σοάρες στον άξονα, με τον Αουγκούστο δίπλα του και τον Ελ Καντουρί να ξεκινά μπροστά τους. Κωνσταντέλιας και Αν. Ζίβκοβιτς ξεκίνησαν στα άκρα της επίθεσης, με τον Ολιβέιρα στην κορυφή.

Ο Βόλος από την άλλη ξεκίνησε με τους: Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα, Μπαριέντος, Ματίγια, Μεταξάς, Φερνάντες, Οζέγκοβιτς, Ντέλετιτς.

Δυναμικό ξεκίνημα και προβάδισμα από νωρίς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και αφού έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ελ Καντουρί, σκόραρε στο 7′ με τον Φιλίπε Σοάρες που έκλεψε από τον Μπαριέντος και τελείωσε τη φάση. Το γκολ όμως δεν μέτρησε αφού η φάση ελέγχθηκε στο VAR και υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ από τον παίκτη του Δικεφάλου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς και στο 27′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αουγκούτστο από τον Κότνικ. Ο Ολιβέιρα το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 στο 28′.

Δύο λεπτά μετά ο Δικέφαλος έφτασε και σε δεύτερο γκολ, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα του πρώτου γύρου. Ο Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με απίθανο γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 36′ είχαμε μία απίστευτη απόφαση από την Κουρομπύλια. Ο Οζέγκοβιτς έφυγε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι και την ώρα που τον πέρασε και είναι έτοιμος να πλασάρει σε κενή εστία, η Κουρομπύλια σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ.

Από το ριπλέι φάνηκε ότι ο επιθετικός του Βόλου καλυπτόταν και είναι ανεξήγητο το γιατί η επόπτης δεν άφησε τη φάση να εξελιχθεί όπως λέει ο κανονισμός. Ο Βόλος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κουλιεράκη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπαριέντος που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα άουτ στο 44′ και το 2-0 δεν άλλαξε.

Τυπική διαδικασία

Ο Ζίβκοβιτς είχε μεγάλα κέφια και στο 51′ «άγγιξε» και το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με το σουτ που επιχείρησε να σταματά στο δοκάρι. Δέκα λεπτά μετά όμως ο ΠΑΟΚ πέτυχε και το 3-0. Ο Κωνσταντέλιας κέρδισε πέναλτι από τον Μπαριέντος και ο Αουγκούστο ευστόχησε, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του ματς. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, αφού κάποιες καλές στιγμές για τις δύο ομάδες δεν βρήκαν στόχο, με τον Δικέφαλο να πιάνει τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση και να πηγαίνει με ηρεμία στη διακοπή.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (83′ Ντάντας), Φιλίπε Σοάρες (73′ Σβαμπ), Ελ Καντουρί (73′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (83′ Κουαλιάτα), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73′ Μπράντον).

Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα (87′ Λυμπεράκης), Μπαριέντος (66′ Μπατόκιο), Ματίγια, Μεταξάς, Φερνάντες (66′ Νόκερτ), Οζέγκοβιτς (66′ Κούτσιας), Ντέλετιτς (78′ Φερνάντεθ).