Ο Φώτης Ιωαννίδης έβγαλε τα «κάστανα από τη φωτιά» για τον Παναθηναϊκό, με το τριφύλλι να αποφεύγει την εντός έδρας γκέλα κόντρα στον Ατρόμητο (2-0).

Με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 35′ οι «πράσινοι», καθώς ο Μανούχος απέβαλλε τον Έρλινγκμαρκ του Ατρομήτου με δύο κάρτες σε πέντε λεπτά. Ήταν μια φάση που…ξεκλείδωσε και το ματς για τους γηπεδούχους.

Με τη νίκη επί των Περιστεριωτών, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι πρωτοπόροι «πράσινοι» πηγαίνουν με 37 πόντους στη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ και περιμένουν την έκβαση του ντέρμπι του Φαλήρου, για να δουν ποια θα είναι η βαθμολογική τους απόσταση με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Γιαννιώτη. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Κόλμαν το πάλεψε, με τον Ιωαννίδη να την λυγίζει τελικά στο 80’. Η χρυσή αλλαγή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε τη λύση, με τον Μάγκνουσον να γράφει το τελικό 2-0 με απίθανη εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις.

Με… συνταγή Αγρινίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ατρόμητο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής χρησιμοποίησε την ίδια διάταξη και τους ίδιους «11» κόντρα στην ομάδα των δυτικών προαστίων.

Αλλαξε τα δεδομένα η κόκκινη

Με… συνταγή Αγρινίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ατρόμητο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής χρησιμοποίησε την ίδια διάταξη και τους ίδιους «11» κόντρα στην ομάδα των δυτικών προαστίων.

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά από τα πρώτα λεπτά, κλείνοντας στα καρέ του τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Κρις Κόλμαν δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα, με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 8′ το διαγώνιο σουτ του Σπόραρ πέρασε άουτ, ενώ η προσπάθεια του Βέρμπιτς στο 17΄κόντραρε στον Μαυρομάτη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πολιορκούν τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, με τις αριθμητικές ισορροπίες να αλλάζουν στο 35′. Μέσα σε πέντε λεπτά, ο Έρλινγκμαρκ αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες (για μαρκάρισμα σε Κουρμπέλη και Πέρεθ), αφήνοντας με δέκα παίκτες τους φιλοξενούμενους.

Η αποβολή έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό και στο 38′, έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά, με τον Κουρμπέλη σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα δοκάρι και άουτ. Στο 43′, ο Γιαννιώτης είπε «όχι« σε προσπάθεια του Σένκεφελντ, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Ολλανδός στόπερ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το τέρμα του Ελληνα γκολκίπερ. Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το γκολ του Ιωαννίδη

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν μαζικά, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να προσπαθεί από τα αριστερά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους προήλθε από τα πόδια του Δημήτρη Κουρμπέλη. Στο 52ο λεπτό, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπιασε δυνατό σουτ, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 57′ το σουτ του Τσέριν ήταν αδύναμο, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Κώτσιρας, με την προσπάθειά του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των πράσινων διχτύων.

Με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να βρει δίχτυα, ο Γιοβάνοβιτς έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ιωαννίδη αντί του Κουρμπέλη. Στο 67′ ο Σπόραρ απείλησε από καλή θέση, ενώ η εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ κατέληξε στο τοίχος.

Στο 71’ο Ατρόμητος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Τζοβάρα, ενώ στο 80ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Σπόραρ έκανε την ασίστ, με τον Ιωαννίδη να εκτελεί με μυτάκι και την μπάλα να περνά κάτω από τον Γιαννιώτη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε στο γκολ του Ιωαννίδη και στις καθυστερήσεις, ο Μάγκνουσον, με τρομερή εκτέλεση, φάουλ έγραψε το τελικό 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (82’ Γκάνεα), Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλης (64’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (88’ Τσόκαι), Σπόραρ, Μπερνάρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν /4-2-3-1): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης (87’ Τζαβίδας), Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Ερλινγκμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου (44’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (65’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (65’ Φριτζόνσον).