Η ΑΕΚ έφυγε με το «Χ» από το Φάληρο, με τον Ματίας Αλμέιδα να μένει απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του.

Ο Αργεντινός τεχνικός στάθηκε στο πάθος και στη διάθεση που έδειξαν οι «κιτρινόμαυροι» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας πως ο κόσμος της Ένωσης γίνεται ένα με την ομάδα.

Για την αίσθηση που του αφήνει το ντέρμπι: «Κερδίζονται πολλά πράγματα. Ο κόσμος της ΑΕΚ αισθάνεται ότι είναι ένα με την ομάδα που έχουμε.

Όταν ήρθαμε ψάχναμε να φύγουμε με τη νίκη, αλλά αυτό που μου άρεσε ήταν η διάθεση, η όρεξη, η προσωπικότητα και η περηφάνια που έχουν οι παίκτες που φοράνε αυτή τη φανέλα. Θα ήθελα να φύγουμε με μια νίκη, αλλά παίξαμε κέντα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και αυτό το αξιολογώ».

Για το τι παραπάνω θα ήθελε και αν αυτό που έλειψε ήταν το σωστό τελείωμα των φάσεων: «Έπρεπε να ήμασταν πιο πεπεισμένοι ότι θα το κάναμε. Αλλά νομίζω ότι δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτό που πρέπει να βελτιωθούμε είναι στο τελείωμα των φάσεων».