Η Εθνική Ελλάδος δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λετονία στο Ηράκλειο και ηττήθηκε με 80-60 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στρέφει το βλέμμα του στον αγώνα με το Βέλγιο (14/11) που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή μας στο τουρνουά.

Σε αυτήν την αναμέτρηση, ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει στη διάθεσή του και τον Νικ Καλάθη, όπως επίσης και τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Τα σενάρια:

Νίκη της Ελλάδας και νίκη της Σερβίας επί της Τουρκίας:

Η Εθνική παίρνει την πρόκριση μαθηματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Νίκη της Ελλάδας και νίκη της Τουρκίας επί της Σερβίας:

Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μία νίκη στα δύο παιχνίδια με Σερβία (εντός) και Λετονία (εκτός) για να μην την ενδιαφέρουν άλλα αποτελέσματα. Αν κάνει το 0/2 τότε θα θέλει η Τουρκία να κάνει το πολύ μία νίκη, μιας και υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ήττα της Ελλάδας στο Βέλγιο:

Τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την Εθνική, καθώς θα έχει ρεκόρ 4-4 ίδιο με το Βέλγιο, ενώ αν η Τουρκία νικήσει στο Βελιγράδι, τότε θα προκύψει τετραπλή ισοβαθμία. Αν η Σερβία νικήσει στο Βελιγράδι, τότε θα ανέβει στο 5-3 κι από πίσω τρεις ομάδες θα παλεύουν αρχικά για την τρίτη θέση.

Ήττα της Ελλάδας με 18 ή περισσότερους πόντους:

Αυτό είναι και το χειρότερο σενάριο, καθώς τότε το Βέλγιο θα έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με την Ελλάδα, που θα πρέπει να κάνει μία νίκη περισσότερο από τους προσεχείς αντιπάλους της και ταυτόχρονα να κυνηγήσει είτε τη Σερβία (την υποδέχεται στην 5η αγωνιστική), είτε την Τουρκία.

Τα αποτελέσματα

Ελλάδα – Λετονία 60-80
Τουρκία – Βέλγιο 86-52
Μεγάλη Βρετανία – Σερβία 68-74

Η βαθμολογία στον όμιλο

Λετονία 6-1
Σερβία 4-3
Ελλάδα 4-3
Τουρκία 3-4
Βέλγιο 3-4
Μεγάλη Βρετανία 1-6

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (14/11)

Λετονία – Μεγάλη Βρετανία 19:30
Σερβία – Τουρκία 21:00
Βέλγιο – Ελλάδα 21:30

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (24/2)

Τουρκία – Λετονία
Μεγάλη Βρετανία – Βέλγιο
Ελλάδα – Σερβία

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (27/2)

Σερβία – Μεγάλη Βρετανία
Βέλγιο – Τουρκία
Λετονία – Ελλάδα