Ο Ολυμπιακός στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού ολοκλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερα «μπαμ» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκτώντας τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ ανακοινώθηκε από τους πρωταθλητές Ελλάδας και λίγους μήνες μετά έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ηγέτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, ο Χάμες μετά και από την έλευση του Μίτσελ στο λιμάνι έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, έχει βρει πλέον τα πατήματά του και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τα χρώματα των πρωταθλητών.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε MVP της Super League για τον μήνα Οκτώβριο, έχει πραγματοποιήσει ήδη 7 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό, έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ, με τη Marca να δημιουργεί ένα μεγάλο αφιέρωμα για την «αναγέννηση» του Κολομβιανού παιχταρά υπό τις οδηγίες του «μάγου» Μίτσελ.

Συγκεκριμένα, η Marca αναφέρει πως ο Χάμες δεν ήταν χαρούμενος στο Κατάρ και πως έχει ήδη μεταμορφωθεί στην Ελλάδα, δείχνοντας και πάλι το πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι, με τον Μίτσελ να είναι αυτός που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην «εκτόξευση» του και στην επιστροφή του σε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Όπως τονίζεται στο αφιέρωμα για τους δυο «θρύλους» του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ έχει καταφέρει να «ξεκλειδώσει» τον Χάμες, παίρνοντας από εκείνον πολλά, μέσα στο γήπεδο. Έχει τονώσει την αυτοπεποίθηση του Κολομβιανού, του έχει δώσει έναν ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο και τον έχει αναγάγει σε ηγέτη της ομάδας, γεγονός το οποίο επιτρέπει στον Χάμες να παίζει παίρνοντας πρωτοβουλίες και αποφάσεις που βοηθούν τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο.

Παράλληλα, η Marca επισημάνει τη «δίψα» του Χάμες για μεγάλα παιχνίδια και για μεγάλες προκλήσεις με αφορμή και το ντέρμπι με την ΑΕΚ που έρχεται, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων πως η βελτίωση της εικόνας του Ολυμπιακού παιχνίδι με το παιχνίδι προέρχεται σε έναν μεγάλο βαθμό και από την άνοδο της απόδοσης του Χάμες.