Tην απόφαση να θέσει σε… αναστολή τη δυνατότητα εγγραφής στην υπηρεσία Twitter Blue έλαβε το Twitter, μετά την «έκρηξη» πλαστών λογαριασμών.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε αφού αρκετοί χρήστες παρίσταναν άλλους, η εταιρεία του Έλον Μασκ αποφάσισε «να αντιμετωπίσει τα ζητήματα πλαστοπροσωπείας».

«Το Twitter ανέστειλε τη διάθεση του Twitter Blue και προσπαθεί ενεργά να αποτρέψει τον κόσμο από τις εγγραφές «ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ζητημάταων πλαστοπροσωπείας»» ανέφερε η Σίφερ του Platformer.

Το Twitter εγκαινίασε το Twitter Blue πριν μερικές ημέρες, δίνοντας την ευχέρεια σε όποιον χρήστη επιθυμούσε, να πληρώσει 8 δολάρια, ώστε να λάβει το μπλε σήμα του «επαληθευμένου» λογαριασμού.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή, άλλαξαν το όνομα του λογαριασμού τους σε Έλον Μασκ ή κάποιο άλλο όνομα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι χρήστες που είχαν ακόμη τη δυνατότητα εγγραφής, έλαβαν μήνυμα που ενημέρωνε: «Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας! Το Twitter Blue θα είναι διαθέσιμο στη χώρα σας στο μέλλον. Παρακαλώ, ελέγξτε αργότερα».