Ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να βάλει πλέον κανένα δίλημμα σε κανέναν, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνη.

Γδαρμένοι και δαρμένοι

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός που έχει ρίξει τη χώρα, αλλά και την ίδια του την κυβέρνηση, στον βούρκο των υποκλοπών. Ο πρωθυπουργός που με τις ευλογίες του το καρτέλ της ενέργειας και οι κάθε λογής Πάτσηδες ισοπεδώνουν τα οικογενειακά εισοδήματα.

»Ο πρωθυπουργός που συνεχίζει να κρύβεται σε Ελλάδα και Ευρώπη για το παρακράτος του. Αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να αποκαλεί τις άθλιες πολιτικές του «δημιουργική πρόταση».

»Ο κ. Μητσοτάκης ας συνειδητοποιήσει πως δεν είναι σε θέση να βάλει πλέον σε κανέναν κανένα δίλημμα. Όσοι έχουν μπλέξει μαζί του ξέρουν πως στο τέλος βγαίνουν και γδαρμένοι και δαρμένοι».

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε νωρίτερα ότι «δεν είναι η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», ενώ ταυτόχρονα, είπε πώς το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα δώσουν με την ψήφο τους και πάλι την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, καθώς πλησιάζουμε, σιγά-σιγά, προς τις εκλογές του 2023:  Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Θα πούμε «όχι» σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε «ναι» σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια με έργα. Με έργα, λοιπόν, και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών».