Mετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοικτά αλλά υπάρχει ένα ζωτικής σημασίας που αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Θα… στεγανώσει ο Μίτσελ με τέτοιο τρόπο τα αποδυτήρια της ομάδας του ώστε όσα έγιναν στο ντέρμπι να αναλυθούν με όρους καθαρά ποδοσφαιρικούς; Διότι αν ο Ολυμπιακός συνεχίζει να συμπεριφέρεται αγωνιστικά όπως έκανε το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο, τότε η διεκδίκηση του τίτλου είναι ανοικτή υπόθεση.

Όλα τα άλλα είναι δουλειά της διοίκησης του Ολυμπιακού που θ σταθμίσει τις καταστάσεις και θα πάρει αποφάσεις. Ο κ. Μπένετ ως επικεφαλής της ΚΕΔ, έστειλε να διευθύνει το ντέρμπι ένα Δανός διαιτητής που ούτε στην χώρα του δεν τον εμπιστεύονται να σφυρίζει τα μεγάλα παιχνίδια. Εχει διευθύνει μόλις ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και δεν ανήκει στην ελίτ κατηγορία της ΟΥΕΦΑ. Αγνόησε δηλαδή το αίτημα των δυο «αιωνίων» και τοποθέτησε στο VAR έναν άλλο Δανό διαιτητή μηδενικής ευρωπαϊκής εμπειρίας.

Τα αποτελέσματα στης συγκεκριμένης επιλογής ήταν αυτά που είδαμε. Γιατί ο κ. Μπένετ και συνακόλουθα ο κ. Μπαλτάκος έκανα αυτή την επιλογή με αποτέλεσμα να τιναχτεί το ντέρμπι στον αέρα. Στο ερώτημα μικρή σημασία έχει η απάντησή τους αν καταδεχτούν να την δώσουν. Σημασία έχει πως τοποθετείται και πως απαντά η κυβέρνηση που έχει ένα βουνό καταγγελίες για τον τρόπο που πολιτεύεται η ΕΠΟ υπό τον κ. Μπαλτάκο αλλά στέκει και παρατηρεί αμήχανη.

Ας επιστρέψουμε στον κόσμο του κανονικού ποδοσφαίρου εκεί που οι ερυθρόλευκοι έδωσαν απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό τους. Ο Μίτσελ μπόρεσε επιτέλους να δώσει σχήμα και μορφή σε ένα άθροισμα σπουδαίων παικτών. Η καταφανής ανωτερότητα του Ολυμπιακού είναι το βασικό αγωνιστικό συμπέρασμα για όσους παρακολούθησαν το ντέρμπι. Ανωτερότητα που υπονομεύτηκε από την φάση του ενενηκοστού έβδομου λεπτού αλλά και την αδυναμία των παικτών του Μίτσελ να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο Ολυμπιακός έσπασε το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού και έδειξε ότι το ταβάνι του είναι πολύ ψηλά. Πολύ ψηλότερα από το ταβάνι κάθε άλλης ομάδας στην Σούπερ Λίγκα. Το θέμα είναι αν οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να παίζουν σε κάθε αγωνιστική πλησιάζοντας το ταβάνι τους. Στον βαθμό που θα το κάνουν τότε ναι, μπορούν να ελπίζουν βάσιμα ότι θα μπουν στην διεκδίκηση του τίτλου. Η δουλειά αυτή αφορά πρώτα τον προπονητή και στη συνέχεις τους παίκτες.

Για αυτό το λόγο στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια η συζήτηση οφείλει να γίνεται με όρους καθαρά ποδοσφαιρικούς. Ο Ολυμπιακός μόνο επενδύοντας στο κανονικό ποδόσφαιρο μπορεί να ελπίζει ότι θα βγει και πάλι στον αφρό. Όταν έχεις παίκτες όπως ο Χουάνγκ, ο Μπιέλ και ο Χάμες είναι ύβρις προς το ίδιο το άθλημα να μην δημιουργήσεις μια ομάδα που για να την σταματήσουν οι αντίπαλοί της θα πρέπει συνέχεια να «βρίσκουν» φάσεις όπως εκείνη του ενενηκοστού έβδομου λεπτού…