Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες στις προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Πρόκειται για τον «δράκο του Πειραιά», ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο άνδρας φέρεται να έχει πραγματοποιήσει 6 με 7 επιθέσεις σε βάρος γυναικών στην περιοχή του Πειραιά.

Πώς τον εντόπισαν

Η τελευταία επίθεση  έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στην πλατεία 25ης Μαρτίου στη Νίκαια. Συγκεκριμένα, στις 2.30 ώρα τη νύχτα μία κοπέλα επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση και λίγο πριν μπει στο σπίτι της, ο άνδρας της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη βιάσει.

Όταν η κοπέλα αντιστάθηκε ο άνδρας ξεκίνησε να την χτυπάει βάναυσα με γροθιές στο πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή, κάποιος ένοικος από τις γύρω πολυκατοικίες άκουσε τις φωνές της κοπέλας και αμέσως ενημέρωσε την άμεση δράση ότι κακοποιείται μία γυναίκα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ έσπευσε στο σημείο με περιπολικό, λόγω της κακοκαιρίας. Εντόπισαν τον άνδρα περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο της επίθεσης, καθώς οι περιγραφές της κοπέλας ταίριαζαν στην περιγραφή.

Ήταν κοντοκουρεμένος, φορούσε μπεζ παντελόνι και μαύρο μπουφάν. Οι Αρχές τον ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν ότι στο πρόσωπό του είχε αμυχές και νυχιές που του είχε κάνει η κοπέλα.

Ύποπτος για ακόμη έξι περιστατικά

Χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε η αστυνομία ήταν ότι είχε τη στιγμή της σύλληψης, το φερμουάρ του παντελονιού του ανοιχτό. Λίγο αργότερα, οι αρχές τον μετέφεραν στο Τμήμα, τον φωτογράφισαν και έπειτα πήγαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλευόταν η κοπέλα καθώς αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο μάτι από τις γροθιές.

Η κοπέλα αναγνώρισε από τις φωτογραφίες τον δράστη χωρίς καμία αμφιβολία και μάλιστα ξέσπασε σε λυγμούς. Ο 28χρονος φέρεται να είναι ο βασικός ύποπτος για άλλες 6 σεξουαλικές επιθέσεις στην περιοχή του Πειραιά. Οι δύο εξ αυτών φέρεται να έγιναν στα Ταμπούρια, μία άλλη επίθεση έξω από ένα μίνι μάρκετ. Ο 28χρονος φαίνεται να δρούσε παράλληλα με τον βιαστή του Φαλήρου.