Στον Άρειο Πάγο μετέβη λίγο μετά τις 11:00 ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά από την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση μετά από το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημόσιου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator.

Διαβάστε επίσης: Να χυθεί άπλετο φως στο ψηφιακό παρακράτος και τα πολιτικά-ιδιωτικά παρακλάδια του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντογιάκος στην έγγραφη παραγγελία του επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

Παράλληλα, τονίζει πως πρέπει να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ο δημοσιογράφος ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.