«Τα δεδομένα των παρακολουθήσεων που έχει παραδεχτεί η κυβέρνηση -του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη- συνιστούν ήδη ένα τεράστιο σκάνδαλο. Μία ενορχηστρωμένη παρέμβαση υποκλοπών από την καρδιά του Μαξίμου» και «υποδεικνύουν τη σαφή ευθύνη του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον Σκάι.

Η καρδιά του Μαξίμου

«Τώρα ξεκινούν αποκαλύψεις για επιπλέον πρόσωπα, πολιτικά και επιχειρηματικά. Σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση, που αφορά εκτροπή του πολιτεύματος, έχουμε εισέλθει εξαιτίας των επιλογών που έκανε η καρδιά του Μαξίμου», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «συγχρόνως, όλη αυτή την περίοδο, το ίδιο κέντρο κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της υπόθεσης: να μην προσέρχονται μάρτυρες στην εξεταστική, όσοι προσέρχονται να επικαλούνται το απόρρητο, να μη γίνεται καμία έρευνα στην εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό. Μια διαρκής προσπάθεια συγκάλυψης».

Συγχρονισμός ΕΥΠ και Predator

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «φαίνεται πως λειτουργεί ένα ενιαίο κέντρο, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε την ΕΥΠ υπό τον δικό του έλεγχο, άλλαξε τον νόμο προκειμένου να βάλει έναν δικό του επικεφαλής, δεν έκανε καμία έρευνα σε ό,τι αφορά τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator, δεν έκανε καμία έρευνα σε ό,τι αφορά την εταιρεία η οποία εμπορεύεται αυτό το παράνομο λογισμικό». Ανέφερε, παράλληλα, ότι «υπάρχει ένας συγχρονισμός στις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και εν συνεχεία από το Predator. Όλα αυτά είναι σαφείς ενδείξεις ενοχής».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «έχουμε ένα δίδυμο σκάνδαλο, τις παρακολουθήσεις και την προσπάθεια συγκάλυψης από τη ΝΔ στην εξεταστική. Τώρα, νέες αποκαλύψεις, για τις οποίες η κυβέρνηση είπε να ερευνηθούν αλλά μετά μίλησε για συκοφαντίες. Κατ’ αρχάς είναι αντιφατικό. Είναι συκοφαντίες, δηλαδή ψέματα; Ή καταγγελίες που πρέπει να ερευνηθούν; Κατά δεύτερον, γιατί προτρέχει; Γιατί βιάζεται να μιλήσει για ψεύδη;».

Ενιαίο κέντρο

Τόνισε, τέλος, ότι «υπάρχουν ενδείξεις πως λειτουργούσε ένα ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων. Η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε τα πάντα για να θολώσει την υπόθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί το «όλα στο φως», κάνει το ακριβώς αντίθετο. Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις. Από ‘κει και πέρα, για την πορεία προς τις εκλογές, εμείς ζητάμε συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικών επιλογών εδώ. Είναι ζήτημα δημοκρατίας το πώς προχωράμε προς τις εκλογές».