Απίστευτα πράγματα στη Λεωφόρο, με τον Δανό διαιτητή Γιάκομπ Κέλετ να κλέβει τη νίκη μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού και να γλιτώνει τον Παναθηναϊκό από την ήττα (1-1).

Με πέναλτι – φάντασμα στο 90+7’, ο Σκανδιναβός ρέφερι αλλοίωσε με το «έτσι θέλω» την ιστορία του ντέρμπι και έκλεψε από τον Ολυμπιακό τη νίκη, που δικαιούταν.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι από τους Πράσινους και κυριάρχησαν στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον ρόλο του κομπάρσου καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι Πειραιώτες δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά έπεφταν συνεχώς πάνω στον Μπρινιόλι.

Στο 84’ τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μπιέλ και όλα έδειχναν ότι θα φύγουν με το «διπλό» από τη Λεωφόρο, αλλά ο Δανός διαιτητής με πέναλτι-φάντασμα του έκλεψε τη νίκη. Ένα πέναλτι μάλιστα που δόθηκε στο 90+7’, όταν οι καθυστερήσεις ήταν 6 λεπτά!

Ο Σκανδιναβός ρέφερι με το «έτσι θέλω» έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να γλιτώσει την ήττα, με τον Σπόραρ στο 90+12’ να ισοφαρίζει σε 1-1 το ντέρμπι των «αιωνίων» για την 11η αγωνιστική της Super League.

Ένα αποτέλεσμα – «μαγική εικόνα», με τον Δανό διαιτητή να αλλοιώνει το αποτέλεσμα και κλέβει από τον Ολυμπιακό τη νίκη, την οποία δικαιούταν με την εμφάνισή του.

Μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο, που ήταν δώρο από τον Γιάκομπ Κέλετ, η διαφορά του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό παρέμεινε στους 10 πόντους.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι μπροστά από την εστία και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην άμυνα. Οι Ρούμπεν και Τσέριν ήταν στον άξονα, με τον Μπερνάρ λίγο πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Ο Παλάσιος ήταν στη δεξιά πλευρά, ο Βέρμπιτς στην αριστερή και ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μίτσελ από την άλλη, παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Αβιλα, Ντόι, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Χάμες Ροντρίγκες και Μπιέλ πίσω από τον Μπακαμπού.

Μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Το πρώτο 10άλεπτο στη Λεωφόρο κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 12’ με τον Μπιέλ. Ο Αβιλα ξεπέρασε τον Μάγκνουσον, έκανε το γύρισμα, ο Μπιέλ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Σάντσες.

Οι Πειραιώτες είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Πασχαλάκη και ήθελαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τους ταχύτατους, αλλά και ποιοτικούς Μασούρα, Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού.

Στο 24’ ο Κολομβιανός σούπερ έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μπρινιόλι του είπε «όχι». Ο Μπακαμπού έστρωσε στον Χάμες Ροντρίγκες, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το μισάωρο στη Λεωφόρο, οι γηπεδούχοι έβαλαν γκολ, αλλά ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Παλάσιος, στην αρχή της φάσης και στην πάσα που έγινε προς τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό πριν μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά και πάλι ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 35’ ο Παναθηναϊκός απείλησε, μετά το γύρισμα του Παλάσιος, αλλά ο Πασχαλάκης ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα, για να μην καταφέρει να σουτάρει ο Βέρμπιτς. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, με το σουτ που έκανε ο Γιαν Εμβιλά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως, να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Τον «πάτησε» και στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο ματς τον Κώτσιρα αντί του Σάντσες. Αντίθετα, ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με την ίδια 11άδα με αυτή που ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος. Στο 49’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, αλλά και πάλι ο Μπρινιόλι τους είπε «όχι». Ο Μπιέλ έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μπακαμπού και σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ιταλός απέκρουσε.

Στο 53’ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, καθώς ο Παλάσιος τραυματίστηκε και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει, με τον Κουρμπέλη να αντικαθιστά τον Αργεντινό. Εξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Παπασταθόπουλο. Ο διεθνής σέντερ μπακ βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, μετά το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι.

Στο 61’ και στο 63’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες, με τους Μασούρα και Χάμες αντίστοιχα. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Μπρινιόλι απέκρουσε. Στην πρώτη ο Ιταλός έδιωξε εντυπωσιακά στην κεφαλιά του Ελληνα μεσοεπιθετικού και στη δεύτερη το φαλτσαριστό σουτ του Κολομβιανού σταρ, παρότι μάλιστα η μπάλα έσκασε μπροστά του.

Στο 75’ ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στην αναμέτρηση, με τους Ελ Αραμπί και Βρουσάι να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Μπακαμπού και Μασούρα. Ένα λεπτό μετά τις αλλαγές του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός έβαλε γκολ με τον Σπόραρ, αλλά ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Ο Σλοβένος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε την μπάλα.

Μετά το γκολ ο Γιοβάνοβιτς έκανε την τρίτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Βαγιαννίδη αντί του Βέρμπιτς και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε δύο ευκαιρίες. Τις πρώτες του ουσιαστικά στο παιχνίδι. Στο 79’ μετά από κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Σπόραρ, ο Σλοβένος αυτός βρέθηκε φάτσα με τον Πασχαλάκη, σούταρε, αλλά ο Παπασταθόπουλος έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Ρούμπεν σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού του είπε «όχι».

«Πάγωσε» τη Λεωφόρο ο Μπιέλ

Στο 84’ αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τους Ερυθρόλευκους να ανοίγουν το σκορ με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Ελ Αραμπί κατέβασε με «μαγικό» τρόπο την μπάλα, έδωσε στον Ισπανό και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Μπρινιόλι για το 1-0. Η μπάλα βρήκε και στον Μάγκνουσον, με τον Ιβηρα μεσοεπιθετικό να εκτελεί τον Ιταλό τερματοφύλακα και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Πέναλτι-φάντασμα για το 1-1

Μετά το γκολ ο Μίτσελ έριξε στο ματς και τον Φορτούνη αντί του Χάμες, ενώ στο 90+3’ έβαλε και τον Μπόουλερ αντί του Μπιέλ. Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι οι Ερυθρόλευκοι θα φύγουν με το διπλό από τη Λεωφόρο, αλλά ο Δανός διαιτητής, Κέλερ με το «έτσι θέλω» αλλοίωσε το αποτέλεσμα, δίνοντας ένα πέναλτι-φάντασμα υπέρ του Παναθηναϊκού, σε μαρκάρισμα του Αβιλα στον Ιωαννίδη. Ένα πέναλτι που δόθηκε στο 90+7’, όταν οι καθυστερήσεις ήταν 6 λεπτά!

Αρχικά, μάλιστα είχε δοθεί φάουλ έξω από την περιοχή, με τον ρέφερι να αλλάζει άποψη μετά τη χρήση του VAR και ενώ είδε το μαρκάρισμα στο βίντεο. Ο Σκανδιναβός έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει, με τον Σπόραρ στο 90+12’ να εκτελεί εύστοχα και να διαμορφώνει το τελικό 1-1, που αδικεί τον Ολυμπιακό. ο οποίος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (46′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Μπερνάρ, Ρούμπεν, Τσέριν (87′ Ιωαννίδης), Παλάσιος (53′ Κουρμπέλης), Σπόραρ, Βέρμπιτς (78′ Βαγιαννίδης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Αβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες (86′ Φορτούνης), Μπιέλ (90’+3′ Μπόουλερ), Μασούρας (76′ Βρουσάι), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).