Το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ντέρμπι των «αιωνίων» είναι και πάλι εδώ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν για ακόμη μια φορά τα ξίφη τους. Αυτή τη φορά στη Λεωφόρο (19:30), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα παιχνίδι που παρότι είναι νωρίς, ενδέχεται να κρίνει ακόμα και τον φετινό πρωταθλητή.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού βλέπουν το παιχνίδι ως μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που οι «πράσινοι» υποδέχτηκαν τον Ολυμπιακό ως πρωτοπόροι της Super League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μάλιστα, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του εν όψει του μεγάλου ντέρμπι και τους ζήτησε να συγκεντρωθούν και να ξεχάσουν ό,τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής στη σεζόν, καθώς το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στο ντέρμπι, πλην του Αχιλλέα Πούγγουρα ο οποίος συνέχισε και χθες το ατομικό του πρόγραμμα.

Ο Σέρβος έχει ήδη σχεδόν κατασταλάξει για την αρχική ενδεκάδα. Ο Γιοβάνοβιτς δεν αναμένεται να προχωρήσει σε εκπλήξεις, μένοντας στο πλάνο «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει».

Ένα ερωτηματικό πάντως το έχει ο έμπειρος κόουτς. Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από τη θέση του δεξιού μπακ, ο Γιοβάνοβιτς δεν σκέφτεται κάποια αλλαγή. Ο Κώτσιρας έχει επιστρέψει και δείχνει έτοιμος να ξεκινήσει, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή η φόρμα του Σάντσες, τον καθιστά φαβορί για την ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Σέρβος θα επιμείνει στην κλασική συνταγή, όπως όλα δείχνουν. Στο τέρμα αναμένεται να ξεκινήσει ο Μπρινιόλι, με τους Σάντσες/Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ να δημιουργούν την τετράδα μπροστά του.

Στα χαφ Ρούμπεν και Τσέριν, με τον Μπερνάρντ σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο ως συνήθως. Βέρμπιτς και Παλάσιος στα «φτερά» και στην κορυφή ο Σπόραρ, σε ένα σύστημα που θυμίζει περισσότερο σε 4-2-3-1, παρά σε 4-3-3.