Ο Κέβιν Σπέισι πρόκειται να συμμετάσχει ως ομιλητής σε masterclass στο Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου της Ιταλίας, στο Τορίνο και θα παραλάβει βραβείο για το σύνολο της καριέρας του.

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός («American Beauty», «The Usual Suspects»), ο οποίος διατηρεί χαμηλό προφίλ εκτός δικαστηρίων από τότε που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, το 2017, θα συμμετάσχει σε συζήτηση επί σκηνής στις 16 Ιανουαρίου 2023, στο αμφιθέατρο του εμβληματικού πύργου Mole Antonelliana του Τορίνο, που στεγάζει το Μουσείο Κινηματογράφου.

Μετά το masterclass, που διοργανώνει ο πρόεδρος του Μουσείου, Ντομένικο Ντε Γκαετάνο, σύμφωνα με το Variety, θα ακολουθήσει προβολή στην κινηματογραφική αίθουσα Cinema Massimo του Mουσείου μιας ταινίας από την καριέρα του Κέβιν Σπέισι, που θα επιλέξει και θα παρουσιάσει ο ηθοποιός.

Το Τορίνο είναι η πόλη, όπου ο Αμερικανός ηθοποιός επέστρεψε πέρυσι στην υποκριτική, πρωταγωνιστώντας ως αστυνομικός ντετέκτιβ στο χαμηλού προϋπολογισμού indie δράμα «L’uomo Che Disegnò Dio» σε σκηνοθεσία του Φράνκο Νέρο. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για εκείνη την ταινία, ο Σπέισι επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο.

Πρόσφατα, ο Σπέισι πέτυχε νομική νίκη όταν δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι δεν παρενόχλησε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια τον συνάδελφό του Άντονι Ραπ, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος.

Ωστόσο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε τρεις άνδρες, όταν ζούσε στο Λονδίνο και υπηρετούσε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic. Ο Σπέισι δήλωσε αθώος.

Αν και το masterclass στο Τορίνο θα είναι η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του Σπέισι μετά την κατάρρευση της καριέρας του το 2017, ο ηθοποιός το 2018 επέστρεψε ανεπίσημα στο προσκήνιο, και πάλι στην Ιταλία, όταν επέλεξε για δημόσια ανάγνωση το ποίημα με τίτλο «The Boxer» του Ιταλού ποιητή Γκαμπριέλε Τίντι για έναν κατεστραμμένο, φθαρμένο πυγμάχο, μπροστά από το Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο στη Ρώμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ