Στο περιθώριο και με τη… βούλα ο Κάιρι Ίρβινγκ. Μετά τα αντισημιτικά μηνύματα του έμπειρου γκαρντ, οι Νετς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δραστικές ενέργειες, αφήνοντας έτσι εκτός για τουλάχιστον πέντε αναμετρήσεις τον 30χρονο.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η ομάδα του Μπρούκλιν αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει εκτός τον Ίρβινγκ, καθώς τονίζει ότι δόθηκαν πολλές ευκαιρίες στον έμπειρο γκαρντ, ο οποίος ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Έτσι, αν και καθυστερημένα, οι Νετς έδρασαν και άκουσαν το κοινό του NBA, που ζητούσε εδώ και μέρες την παραδειγματική τιμωρία του Ίρβινγκ.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών κάναμε πολλές προσπάθειες για να συνεργαστούμε με τον Καϊρί Ίρβινγκ και να τον βοηθήσουμε να καταλάβει πόσο μεγάλη ζημιά έκανε και σε πόσο κίνδυνο εξέθεσε ανθρώπους με τις λέξεις και με τις πράξεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από μία ταινία που περιέχει βαθιά, ενοχλητικά, αντισημιτικά μηνύματα μίσους. Πιστεύαμε ότι το να πάρουμε το μονοπάτι της μόρφωσης σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις κατάσταση ήταν η σωστή επιλογή, πιστεύαμε ότι κάναμε πρόοδο με την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του μίσους.

Απογοητευθήκαμε σήμερα, όταν του δόθηκε η ευκαιρία σε μία media session, αλλά αρνήθηκε να πει ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις και να παραδεχθεί το συγκεκριμένο υλικό μίσους που περιέχει η ταινία. Δεν είναι η πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία, όμως απέτυχε ξανά να το ξεκαθαρίσει.

Το να αποτυγχάνεις να αποδοκιμάσεις τον αντισημιτισμό σε μία τέτοια ευκαιρία, είναι βαθύτατα ενοχλητικό και αντιτίθεται στις αξίες του οργανισμού μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στους Μπρούκλιν Νετς. Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί θα τιμωρηθεί χωρίς μισθό μέχρι να ικανοποιήσει μία σειρά διορθωτικών μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του. Η τιμωρία του δεν θα είναι μικρότερη των πέντε αγώνων», αναφέρουν οι Νετς στην επίσημη ανακοίνωση τους.