Κάθε φαντασία ξεπερνούν όσα έρχονται στο προσκήνιο για την καταγγελλόμενη από τα παιδιά του δράση του πατέρα, στην υπόθεση των Πετραλώνων.

Τα δύο αδέλφια, πριν από 5 χρόνια, βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον πατέρα τους για βιασμό και, πρόσφατα, την μητέρα τους για συγκάλυψη: «Κάθε φορά που ο πατέρας βίαζε τον γιο του, εκδικητικά του έλεγε πως εφόσον δεν ικανοποιείται από την σύζυγό του, θα βρει την ικανοποίηση από το παιδί του».

Παρούσα η μητέρα σε βιασμούς;

«Στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα μας, όταν ο άντρας της μας καλούσε γυμνός, εμένα και την αδελφή μου, να ξαπλώσουμε μαζί του στην κρεβατοκάμαρα. Κάποια μέρα, η μητέρα βίδωνε με το τρυπάνι κάτι στον τοίχο του διαδρόμου του σπιτιού κι εγώ καθόμουν πίσω της κρατώντας κάποιες βίδες. Ο άντρας της με πλησίασε, μου έγνεψε, λύγισε τα γόνατα του και με βίασε κι εκείνη συνέχισε απτόητη την εργασία μας».

Ο πατέρας των παιδιών, μέσω του δικηγόρου του, αρνείται όλες τις κατηγορίες, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News.

«Ο πελάτης μου πέρασε από ανάκριση. Δεν κρίθηκε ο πελάτης μου ούτε επικίνδυνος, ούτε ύποπτος φυγής και πολύ περισσότερο δεν κρίθηκε ότι πιθανολογείται να τέλεσε αυτές τις πράξεις, γι’ αυτό αφέθηκε ελεύθερος».

«Το δωμάτιό μου ήταν δημόσιο ουρητήριο»

Ο 17χρονος, σήμερα, γιος της οικογένειας καταγγέλλει εκτός από τους βιασμούς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν στο σπίτι της οικογένειας στα Πετράλωνα.

«Το δωμάτιό μου δεν θύμιζε δωμάτιο σπιτιού που έμενε ένα 10χρονο παιδί, αλλά δημόσιο ουρητήριο. Ένας σκουπιδότοπος γεμάτος κατσαρίδες. Η σχολική σάκα μου ήταν ως τη μέση γεμάτη μουχλιασμένα νωπά δημητριακά. Μαζί με τον … (σ.σ. λογοτέχνη) καθαρίσαμε το δωμάτιό μου και στην πορεία φρόντισε στο μέτρο του δυνατού και για το υπόλοιπο σπίτι».

Πρόκειται για μία ακόμη σοκαριστική καταγγελία, την οποία πάντως αντικρούει ο πατέρας μέσω του δικηγόρου του.

«Ψεύδεται και σε αυτό, διότι το σπίτι ήταν μια χαρά. Το επισκεπτόταν πάρα πολύς κόσμος. Φυσιολογικά όπως είναι στη μέση ελληνική οικογένεια, ούτε ακατάστατα, ούτε κατσαρίδες, ούτε όργια, ούτε αφοδεύσεις, ούτε ουρολαγνία, ούτε 10 άτομα να κάνουν πάρτι».

Ο 17χρονος ξεσπά για την κυνική, όπως λέει, αδιαφορία της μητέρας του:

«Στο μόνο που είχε επικεντρωθεί ήταν πώς θα καταφέρει να συνάψει σχέση με τον λογοτέχνη, παρόλο που εκείνος φανερά έδειχνε ότι το μόνο που τον φέρνει σε επικοινωνία μαζί της είναι το πώς θα μας βοηθήσει», αναφέρει ο 17χρονος.

Ο πατέρας πάντως εκτιμά πως ο λογοτέχνης έχει άλλο ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση, τονίζοντας μάλιστα πως τα όσα κατήγγειλε ο γιος του είναι αποκύημα της φαντασίας του 37χρονου.

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα: «Ο πελάτης μου προφανώς θεωρεί ότι πιθανόν να είναι δασκαλαμένο από αυτόν τον άνθρωπο. Επίσης, έχει πει γι’ αυτόν τον άνθρωπο ότι είναι πατέρας, αδελφός, φίλος, ‘είμαστε ένα’. Κοιμόντουσαν μαζί, είχαν 6-7 ώρες την ημέρα καθημερινή επαφή. Ο 11χρονος με τον 37χρονο, οι οποίοι δεν είχαν σχέση συγγενική».

Η αλήθεια όμως είναι πως αυτό το παιδί δεν είχε μια αγκαλιά να τον περιμένει, ούτε τις στιγμές που έπρεπε να περιγράψει τις τραυματικές εμπειρίες του στους ψυχολόγους.

«Η μητέρα μου ποτέ δεν γύρισε να με αγκαλιάσει, όποτε έβγαινα από τις συνεδρίες αυτές που ανακαλούσα τα επώδυνα και ντροπιαστικά γεγονότα. Ούτε μια φορά δεν με ρώτησε τι είχα υποστεί εγώ και η αδελφή μου και ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη», υποστηρίζει ο 17χρονος.

Το μοναδικό συγγενικό άτομο που στεκόταν δίπλα του μέχρι τέλους ήταν η γιαγιά του.

«Το μόνο άτομο που θυμάμαι, από όταν ήμουν πέντε ετών, να ενδιαφέρεται αληθινά για εμένα, αλλά και για την αδελφή μου, ήταν η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας μας», σημειώνει ο 17χρονος.

«Πώς αντέδρασε η μητέρα μου όταν μίλησα…»

Μάλιστα, ο γιος της οικογένειας υποστηρίζει πως όταν η μητέρα του έμαθε ότι θα κατέθετε στην αστυνομία τα όσα έχει βιώσει, «του έκανε τη ζωή μαρτύριο».

«Όταν πλέον κληθήκαμε από την αστυνομία να καταθέσουμε το φθινόπωρο του 2018 και είδε η μητέρα μου ότι δεν θα έκρυβα τίποτα, έκανε τη ζωή μου χειρότερο μαρτύριο. Μου έλεγε όλο και πιο συχνά ότι αν αποκάλυπτα τα πάντα, το κράτος θα με έβαζε σε ίδρυμα. Με απειλούσε διαρκώς ότι έχει περισσότερη δύναμη από όλους και θα σταματούσε την υπόθεση.

»Έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα. Εγώ ρεζιλευόμουν στον ιατροδικαστή με εξετάσεις, από τις οποίες δεν φαινόταν τίποτα. Ο ίδιος ο ιατροδικαστής έλεγε μπροστά μας πως δεν μπορεί να φαίνεται κάτι μετά από τόσο καιρό. Κι εκείνη, όταν φεύγαμε από την εξέταση, έπαιρνε μπροστά μου τον αστυνόμο και τη δικηγόρο και τους έλεγε πως ο ιατροδικαστής είχε πει ότι: ‘Δεν έγιναν ποτέ αυτά’.

»Μετά μου έλεγε: ‘Είδες στην αστυνομία ποιανού ο λόγος περνάει; Κουμάντο κάνω εγώ’. Άλλοτε, μου έλεγε εκφοβιστικά: ‘Πες τα, εσάς θα βάλουν σε ίδρυμα’».