Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια για την 6η αγωνιστική της Euroleague και στάθηκε στην προσέγγιση που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην ισπανική ομάδα προκειμένου να μην έχει το ματς την ίδια κατάληξη που είχε αυτό με την Μονακό.

Ακόμα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι μεγάλων απαιτήσεων και ξεκαθάρισε ότι αν οι παίκτες του δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι δεν θα πάρουν τη νίκη κόντρα στις «νυχτερίδες» που είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Κάθε ρόστερ της Ευρωλίγκας έχει ποιότητα και φυσικά εκείνο της Βαλένθια. Έχει πολύ έμπειρους παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί και έχουν προσθέσει δύο Αμερικάνους γκαρντ που ελέγχουν και κατευθύνουν το παιχνίδι, οι οποίοι είναι πολύ επιθετικοί στο καλάθι.

Στην ουσία έχει έναν κορμό από έμπειρους παίκτες που ξέρουν να παίζουν καλό μπάσκετ και οδηγεί όποια ομάδα την υποτιμήσει σε προβλήματα. Σουτάρουν καλά τη μπάλα, έχουν τρίποντο και από το ‘5’ από τον Ντούμπλιεβιτς, είναι καλοί στο transition, τρέχουν γρήγορα και γενικά επιτίθενται νωρίς χωρίς μεγάλη κυκλοφορία της μπάλας.

Είναι δύσκολη ομάδα, κλασική Ισπανική και το να λέω κάθε φορά πως κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας είναι δύσκολο, είναι τετριμμένο. Όλοι πρέπει να καταλαβαίνουμε πως αν έχουμε λάθος προσέγγιση, όπως είχαμε με την Μονακό, θα το πληρώσουμε».

Σχετικά με το αν η προετοιμασία διαφοροποιήθηκε μετά την πρώτη φετινή ήττα από την Μονακό: «Γενικά υπάρχει μια διαδικασία. Κάνουμε ατομικά μίτινγκ, κάνουμε ομαδικά, πιέζουμε την ομάδα στην προπόνηση. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε δύο δυνατές προπονήσεις μετά το ματς με το Λαύριο.

Ο εφησυχασμός είναι ένα θέμα, ειδικά όταν κερδίζεις εύκολα ματς όπως κάναμε εμείς με το Λαύριο. Δικό μας μέλημα είναι να μην υπάρχει αυτό. Όλοι καταλαβαίνουμε τη δυσκολία της διοργάνωσης.
Πιστεύω και ελπίζω πως θα μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, το οποίο είναι μεγάλων απαιτήσεων. Πιστεύω πως και με τον κόσμο μας στο πλευρό μας , αν είμαστε σοβαροί θα κερδίσουμε».