Έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει απόψε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη. Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται τη Ναντ (19:45) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θέλοντας να αποχαιρετήσουν την Ευρώπη με μια νίκη.

Βαθμολογικά, για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι δεν έχει κάποια σημασία. Για τους Ερυθρόλευκους ωστόσο υπάρχουν λόγοι για τους οποίους θα ψάξουν τη νίκη απόψε απέναντι στους Γάλλους στο Φάληρο.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει τέλος στο σερί χωρίς νίκη, καθώς πλέον μετρά 14 παιχνίδια στην Ευρώπη χωρίς επιτυχία, με τους Πειραιώτες να χρειάζονται το «τρίποντο», ώστε να μην τελειώσουν με μόλις 3.000 βαθμούς στη φετινή βαθμολογία της UEFA.

Από εκεί και πέρα, εφόσον η ομάδα του Μίτσελ κερδίσει απόψε στο Καραϊσκάκη, θα έχει βάλει στα ταμεία της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ενώ θα αυξήσει κατά πολύ τα συνολικά χρήματα που θα λάβει από τη φετινή συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως προβλέπεται, κάθε νίκη σε όμιλο της διοργάνωσης δίνει 630.000 ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία το οικονομικό μπόνους είναι 230.000 ευρώ. Οι Ερυθρόλευκοι μπορούν ήδη να υπολογίζουν στο ποσό των 3.630.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε όμιλο της διοργάνωσης.

Τέλος, υπάρχει και το λεγόμενο market pool, το οποίο πέρσι ήταν 3.828.000 για τον Ολυμπιακό και φέτος αναμένεται πάνω από 3.000.000 ευρώ. Το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό, πιθανότατα, στο φινάλε της σεζόν από την UEFA. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα λάβει συνολικά πάνω από 7.500.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στο Europa League, ενώ με ενδεχόμενη νίκη επί της Ναντ το ποσό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Το Europa League, αν και δε συγκρίνεται με το Champions League στους οικονομικούς όρους και τα έσοδα, έχει… ανεβεί πολύ, και ο Ολυμπιακός, παρότι μετά το ματς με τη Ναντ δε θα συνεχίσει στην Ευρώπη, έχει τη δυνατότητα να βάλει στα ταμεία του πάνω από 8.000.000 ευρώ.