Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 26χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος επιχειρηματία, Γιάννη Μάρκου, σε καντίνα της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι το θύμα προκάλεσε πρώτος τον καυγά για τη σειρά αναμονής σε καντίνα της περιοχής.

Επίσης, αρνήθηκε ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, αναφέροντας ότι δεν γνώριζε το θύμα και διέψευσε ότι τον είχε δει σε νυχτερινό μαγαζί που βρίσκονταν και οι δύο πριν την επίθεση.

«Αυτός είναι τρελός, ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο»

Μιλώντας για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας και η παρέα του βρέθηκαν σε καντίνα στη Βαρυμπόμπη μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση, ο Γιάννης Μάρκου παραθέτει το σοκ που υπέστη.

«Ο άνθρωπος πρέπει να είναι λογικά… τρελός; Άρρωστος… Δηλαδή, το ότι γονάτισε κάτω και άρχισε να με χτυπάει… Κατ’ αρχάς, εγώ δεν κατάλαβα τι έκανε. Εγώ νόμιζα ότι μου χτύπαγε τα πόδια… Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι κάνει… Αυτός ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο εκείνη την ημέρα και βρήκε εμένα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, δεν τον γνώριζα…» δήλωσε στην εκπομπή «Tlive» ο Γιάννης Μάρκου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν φανταζόταν ότι αυτός ο μικρός διαπληκτισμός μπορούσε να εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο.

«Το να πεις σε κάποιον »η σειρά σου είναι αυτή και πρέπει να τη σεβαστείς» και… Δηλαδή, μια συμβουλή δίνεις σε κάποιον για να σεβαστεί, το λάθος, ίσως, που θα μπορούσε να είχε κάνει. Οπότε τι κάνει; Ζητάει συγγνώμη και λέει »α, συγγνώμη, δεν το κατάλαβα» και πάει πίσω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Συνεχίζοντας την περιγραφή του περιστατικού, ο Γιάννης Μάρκου εξήγησε: «Αυτός έκανε κάποια βήματα πιο κάτω και μου είπε »έλα εδώ, έλα να σου πω, έλα εδώ να σου πω», και λέω κάτι θα θέλει να μου πει, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και όταν έφτασα κοντά του, έσκυψε, σχεδόν γονάτισε και με τρύπαγε παντού με σουγιά και τον γύριζε δεξιόστροφα κιόλας, δηλαδή προσπαθούσε να με σκοτώσει, δεν υπήρχε, δηλαδή ήταν ολοφάνερο. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι στα καλά του. Δεν εξηγείται τέτοια συμπεριφορά».

Ευτυχώς, τα τραύματα του επιχειρηματία δεν αποδείχθηκαν μοιραία, με τον Γιάννη Μάρκου να είναι πλέον καλύτερα, αν και παραμένει στο νοσοκομείο.

«Είμαι καλύτερα, αλλά υπάρχουν θέματα τα οποία θέλουν φυσικοθεραπεία. Έχουν προκληθεί βλάβες σοβαρές και ελπίζω να λυθούν… Ελπίζω! Θα το δείξει ο χρόνος… Ψυχολογικά είμαι αρκετά καλά, γιατί αν σε πάρει από κάτω, μετά τελείωσε… δεν μπορείς να το υποστηρίξεις. Kαι επειδή έχω διάφορα χειρουργεία, αναγκαστικά, ψυχολογικά πρέπει να είμαι καλά. Οπότε πίεσα τον εαυτό μου και είπα »είμαι καλά». Θα δείξει ο χρόνος, δηλαδή πρέπει να ξεπρηστεί το ένα μου πόδι, το οποίο είναι χάλια, να μπω αύριο χειρουργείο, να μου το καθαρίσουν, να μου το ξαναράψουν και να ξεπρηστεί, όσο είναι δυνατόν, και να δούμε από μεθαύριο τι γίνεται…», ανέφερε στη συνέχεια ο επιχειρηματίας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με την επιβολή ενός μόνο περιοριστικού όρου – αυτού της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα – αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στο ανακριτικό γραφείο, ο δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Ειδικότερα, ο 19χρονος κατηγορούμενος κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην συμπλοκή, όπως και την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας την οποία αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την επίθεση και πως περίμενε τον 26χρονο φίλο του, που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον επιχειρηματία, στο αυτοκίνητο με το οποίο έφυγαν από την καντίνα.