Τα Ηνωμένα Eθνη ανησυχούν για τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπό το πρίσμα της τελευταίας συμφωνίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ (φωτογραφία αρχείου, επάνω), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προχθές Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Η Λιβύη βάζει φωτιά στη Μεσόγειο – Η επέκταση των χωρικών υδάτων και ο τουρκικός εκνευρισμός

Ανησυχίες

«Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ειδικά μετά τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα σύνορα στη Μεσόγειο, ανησυχεί τον Γενικό Γραμματέα ανησυχεί» είπε ο Γενικός Γραμματέας ή πιστεύει ότι πρόκειται για τη ρουτίνα της έντασης μεταξύ των δύο χωρών;», ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Δείτε ακόμα – Λιβύη: Η κυβέρνηση απάντησε σε Ελλάδα και Αίγυπτο για τη συμφωνία με την Τουρκία

«Λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι ανησυχίες μας», απάντησε ο Χακ. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου θα είναι σε θέση να εργαστούν παραγωγικά και συνεργατικά μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Ειρηνική επίλυση των διαφορών

«Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας τονίζει τη σημασία της αποφυγής ενεργειών που μπορούν ν’ αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και επαναλαμβάνει τη σημασία της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Και καλεί τις δύο χώρες να εμπλακούν ξανά σ’ αποτελεσματικό διάλογο ως μέσο μείωσης των εντάσεων» κατέληξε.

Πηγή: libyaupdate.com