Με νίκη ολοκλήρωσε τους ομίλους του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να επικρατεί εντός έδρας με ανατροπή 3-1 της Σεβίλλης.

Οι «πολίτες» επέστρεψαν στις νίκες, μετά τις δύο ισοπαλίες με Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ και με 14 και με 14 πόντους πέρασαν ως πρώτοι στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μαζί τους στην επόμενη φάση θα βρεθεί και η Ντόρτμουντ (9 βαθμοί), η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κοπεγχάγη στη Δανία. Στο Europa League συνεχίζει η Σεβίλλη (5β.), ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η ομάδα του Κάρλος Ζέκα (3β.).

Πρώτη και καλύτερη η Σίτι

Στο Etihad η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν η Σεβίλλη προηγήθηκε με τον Μιρ στο 31’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε και έφτασε στην ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και απείλησαν δύο φορές στο πρώτο 20άλεπτο με τους Πάλμερ και Ρούμπεν Ντίας, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 31’ ο Ράφα Μιρ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ορτέγκα και έκανε το 1-0 για τη Σεβίλλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολίτες κυριάρχησαν και γύρισαν τούμπα το παιχνίδι. Στο 52’ ο 17χρονος Ρίκο Λιούις με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 73’ ο Άλβαρες, μετά την ωραία πάσα του Ντε Μπρόινε, έκανε το 2-1 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το 3-1 διαμόρφωσε ο Μαχρέζ στο 83’, μετά το κλέψιμο του Άλβαρες.

ΜΑΝ.ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Ντίας, Λαπόρτ, Σέρτζιο Γκόμες (70’Γουίλσον-Έσμπραντ), Λιούις (85’Κανσέλο), Γκιντογκάν (57’Σίλβα), Πάλμερ (70’Ντε Μπρόινε), Φόντεν, Μαχρέζ, Γκρίλις (46’Ρόδρι), Άλβαρες

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Μοντιέλ, Ρεκίκ, Μαρκάο (45+1’Γκουντέλι), Ακούνια (46’Τέγες), Καρμόνα, Πάπου Γκόμες (46’Σούσο), Ντιλέινι, Μιρ, Ράκιτιτς (87’Χορδάν), Ίσκο (57’Λαμέλα).

Ισοπαλία στην Δανία (1-1)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Δανία ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και την Ντόρτμουντ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 23’ με το ωραίο γυριστό του Αζάρ, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.

Στο 41’ ο Χάραλντσον με πλασέ νίκησε τον Κόμπελ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να λιγοστεύουν.

Η καλύτερη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου άνηκε στην Κοπεγχάγη και στον Φαλκ. Στο 90’ ο άσος των γηπεδούχων βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Κόμπελ, με το 1-1 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Ντικς (79’ Γέλερτ), Βάβρο, Σόρενσεν (58’ Κρίστιανσεν), Κλάεσον (70’ Φαλκ), Λεραγκέρ, Νταραμί (79’ Όσκαρσον), Λουντ, Χάραλντσον, Κλεμ, Μπαρντάτζι (70’ Γιοχάνεσον).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ (46’ λ.τρ. Μέγιερ), Σλότερμπεκ, Εζτσάν (63’ Μουκόκο), Χούμελς (46’ Σίλε), Τσαν, Πάσλακ, Ρέινα (63’ Μπραντ), Αζάρ (73’ Κουλιμπαλί), Μοντέστ, Μάλεν, Αντεγέμι.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη 3-1
Κοπεγχάγη-Ντόρτμουντ 1-1

Βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 14
Ντόρτμουντ 9
Σεβίλλη 5
Κοπεγχάγη 3