Μετά τις εικόνες ντροπής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την ημέρα έναρξης της δίκης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 103 νεκρούς και τους 30 εγκαυματίες αποφασίστηκε η μεταφορά της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Πρόκειται για την δικαστική αίθουσα όπου, ήδη, διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και είναι η μοναδική που μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες πολυπρόσωπων ποινικών υποθέσεων.

Παρέμβαση υπουργείου

Η απόφαση για την αλλαγή της αίθουσας ελήφθη μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Τσιάρα με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών Δημήτρη Οικονόμου, του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης η απόφαση ελήφθη «με δεδομένη τη δικονομική πρόοδο που έχει συντελεστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς και με τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων ότι ο αριθμός των συνεδριάσεων που θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 ανά μήνα δεν θα οδηγήσουν σε παρέλκυση και καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης».