Η… επιστροφή του Ηρακλή Μεταξά στους «Ζωσιμάδες» δε συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα. Ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε (2-1) με ανατροπή από τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 10η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με το σημερινό τρίποντο οι γηπεδούχοι «έπιασαν» στους 9 πόντους τους Αρκάδες, με τις δυο ομάδες να συγκατοικούν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο ματς, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 9ο λεπτό. Ο Τσιφτσής πήγε να χάσει την μπάλα από τον Παμλίδη, αλλά τελευταία στιγμή απομάκρυνε ο γκολκίπερ του Αστέρα. Στο 28′ το σουτ μέσα από την περιοχή του Τιλίκα πέρασε ξυστά από την εστία, ενώ στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Με γκολ από τα… αποδυτήρια μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μεταξά. Στο 47ο λεπτό και μετά από ωραίο τελείωμα, ο Κρέσπι νίκησε τον Αθανασίου για το 0-1.

Ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε και απάντησε στο 63ο λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Σόρια μέσα στην περιοχή, ολομόναχος ο Μπαλάν πλάσαρε για το 1-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και τελικά η πλήρης ανατροπή του σκηνικού ήρθε στο 76′. Μετά από γύρισμα του Μορέιρα, ο Τσιφτσής δεν έδιωξε σωστά και ο Φοφανά σε κενή εστία σκόραρε για το 2-1 του ΠΑΣ. Οι Αρκάδες προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά μάταια. Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του συνόλου του Στάικου, που πανηγύρισε το 2ο τρίποντο στο εφετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (Λώλης 55′), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Ροσέρο (Λιάσος 88′), Τζίμας (Φοφανά 61′), Παμλίδης (Μπάλαν 61′).

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Τσιφτσής, Γκαρντάφσκι (Ντομίνγκεθ 64′), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς,Άλβαρες, Στάνκο, Μουνάφο (Ιγκλέσιας 83′), Σίτο, Τιλίκα (Ριέρα 33′), Μπαρτόλο (Μπενίτο 46′), Κρέσπι.