Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Ανατόλι Κάρποφ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι. Σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram, ο θρυλικός σκακιστής βρέθηκε αναίσθητος νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στη ρωσική Δούμα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τώρα είναι σε ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει το worldchess.com, το οποίο ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του Κάρποφ, ο σκακιστής υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και κάταγμα ισχίου.

Το ίδιο σάιτ, αναφέρει ότι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του 71χρονου πρώην πρωταθλητή ήταν εξαιρετικά υψηλό. Ο Κάρποφ είναι δραστήριος και στη ρωσική πολιτική. Είναι μέλος της ρωσικής Δούμας.

Τι δήλωσε ο βοηθός του

Ο βοηθός του Κάρποφ και διοργανωτής του Τουρνουά Υποψήφιων του 2021, Άλμπερτ Στεπανιάν, δήλωσε στο ρωσικό TASS ότι ο Karpov είναι σε σταθερή κατάσταση και δεν έχει υποστεί τραυματισμούς. Ο Στεπανιάν διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό ότι ο Κάρποφ έπεσε θύμα επίθεσης.

Σύμφωνα με το Meduza, ο Κάρποφ έπεσε κατά λάθος και υπέστη τραύμα στο κεφάλι. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο.