Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των Νέων και του Βήματος της Κυριακής που αφορούν στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο δημοσιεύματα του αστυνομικού συντάκτη των Νέων και του Βήματος Βασίλη Λαμπρόπουλου θα συσχετιστούν με την εν εξελίξει έρευνα που διενεργούν  δύο εισαγγελικοί λειτουργοί  με βάση τις σχετικές καταγγελίες και μηνύσεις για το ίδιο θέμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Τα σχετικά δημοσιεύματα θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών. Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο να διαβιβαστούν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τα αναγκαία στοιχεία , ώστε να ξεπεραστεί ο ενδεχόμενος κίνδυνος διαγραφής τους από τα αρχεία των παρόχων, όπως προβλέπει ο νόμος, μετά τη συμπλήρωση δώδεκα μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως  αναφέρουν πηγές από το χώρο της δικαιοσύνης, οι εισαγγελείς προχωρούν με προσεκτικά βήματα στη διενέργεια της έρευνας  που για ευνόητους λόγους διεξάγεται με όρους απόλυτης μυστικότητας.