Φιλαναγνώστη, η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου σε προσκαλεί στο “M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, 6 μ.μ στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων & βιβλίων. Πάρε μέρος στη δημιουργική συζήτηση γύρω από το συγκλονιστικό κοινωνικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Η Φόνισσα” – εκδόσεις Εστία.

Εισηγήτρια: Βιβλιόφιλη από τη Γενεύη, Ρέα Πουρνάρα.

Mέχρι την Τρίτη 2.11.22 στείλε ονοματεπώνυμο στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβεις το zoom link.

«… Η Φόνισσα είναι βγαλμένη από τα βάθη της ψυχής του Παπαδιαμάντη, από την τραγωδία του σπιτιού του, από την μιζέρια του νησιού του, από την μεγάλη δυστυχία των φτωχών ανθρώπων του λαού. Η ιστορία της Χαδούλας, της Φραγκογιαννούς, μιας τυραννισμένης γυναίκας της Σκιάθου και τα όσα μηχανεύεται για να σώσει τον κόσμο και να σωθεί η ίδια, αποτελούν την κρυφή συνείδηση του Παπαδιαμάντη. Ποιός έχει αρμοδιότητα να δικάσει την Φραγκογιαννού; Ο Θεός ή οι άνθρωποι; Στη συνείδηση της Φραγκογιαννούς, ο Θεός έχει μερίδιο ευθύνης για τα κοινωνικά δεινά. Δεν μπορεί να τιμωρεί λοιπόν για τις πληγές που στέλνει. Το ίδιο και η ανθρώπινη δικαιοσύνη. Έτσι ο Παπαδιαμάντης αφήνει την ηρωίδα του στο ήμισυ του δρόμου μεταξύ θείας και ανθρώπινης δικαιοσύνης.»

Η Λέσχη – πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις Μ’ ένα βιβλίο συζητώ ενώ δημιούργησε 902 Δανειστικές Βιβλιοθήκες “για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της.

Εισηγήσου ένα βιβλίο με καλή ενέργεια. Γίνε ο Κοινωνικός του Μάστορας! Πάτα εδώ: https://www.elbi.gr/upload/pdf/GR/65.pdf