Το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος μέτρησε 21 πόντους με 6/8 τρίποντα, οδηγώντας τους Ερυθρόλευκους στην άνετη νίκη με σκορ 98-61 απέναντι στο Λαύριο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι Πειραιώτες μπόρεσαν να χτίσουν μια καλή διαφορά από το πρώτο ημίχρονο, μετατρέποντας ουσιαστικά το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία. Παρόλα αυτά έδειξαν σοβαρότητα και έφτασαν σε ένα εύκολο θετικό αποτέλεσμα, που τους δίνει ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Πέραν του Λούντζη που ήταν καταπληκτικός, πολύ καλή εμφάνιση έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ταρίκ Μπλακ που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Σάσα Βεζένκοφ χωρίς να αγωνιστεί αρκετά στο ματς. Από την άλλη πλευρά, ο Αλ Ντούρχαμ με 13 πόντους και ο Σαβιόν Φλαγκ με 12 ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να χτυπήσει με τον Ταρίκ Μπλακ στο χαμηλό ποστ, χωρίς ωστόσο μεγάλο αποτέλεσμα. Το Λαύριο από την πλευρά του ήταν σχετικά άστοχο, με αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να έχουν πάρει μικρό προβάδισμα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στη μάχη τον Μουσταφά Φαλ και ο Γάλλος έκανε… πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα. Έτσι λοιπόν οι Πειραιώτες είδαν τη διαφορά να ξεφεύγει σε υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας τους είκοσι πόντους. Συνεπώς οι Πειραιώτες πήγαν στην ανάπαυλα στο +24, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 53-29.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έριξε τους ρυθμούς κατά πολύ, όμως το Λαύριο δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο, με τους Ερυθρόλευκους να κρατούν άνετα τη διαφορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ταρίκ Μπλακ αποφάσισε να… ξεσαλώσει κυριαρχώντας επιθετικά, με τους Πειραιώτες να φτάνουν σε μια άνετη νίκη με σκορ 98-61.

Tα δεκάλεπτα: 25-19, 53-29, 73-49, 98-61