Ασύλληπτος παραμένει ο ένας εκ των δύο δραστών που τραυμάτισαν σοβαρά τον γνωστό επιχειρηματία, Γιάννη Μάρκου στην Βαρυμπόμπη.

Η παρέα του Γιάννη Μάρκου διασκέδαζε στη Βαρυμπόμπη, στο ίδιο μαγαζί με τους δράστες της επίθεσης κατά του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συγκεντρώνουν μαρτυρίες από το μπαρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε διαπληκτισμός ανάμεσα στις δύο παρέες, πριν τη δολοφονική επίθεση κατά του 58χρονου, δεδομένου ότι ο 256χρονος δράστης λειτούργησε με μανία, αφού κατάφερε συνολικά 17 χτυπήματα με μαχαίρι στον Γιάννη Μάρκου.

Σύμφωνα με αυτό το ενδεχόμενο που εξετάζεται, οι δύο νεαροί ακολούθησαν τον 58χρονο και όταν σταμάτησε σε καντίνα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, του επιτέθηκαν με μαχαίρι.

Οι νεαροί, αμέσως μετά το συμβάν, επιβιβάστηκαν σε μαύρο ΙΧ μάρκας Ford και κατευθύνθηκαν προς τη Μεταμόρφωση.

Λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκε ο οδηγός σπίτι του και συνελήφθη, κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ένα από τα χτυπήματα τραυμάτισε τον επιχειρηματία στη μηριαία αρτηρία με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε τρία χειρουργεία και να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Φαίνεται πως το έχει ξανακάνει ο 25χρονος»

Φίλος και αυτόπτης μάρτυρας του επιχειρηματία μίλησε στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι και περιέγραψε πως «ακούγεται περίεργο, αλλά όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό».

Όπως ανέφερε ο φίλος του επιχειρηματία που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, καθώς περίμεναν στην σειρά στην καντίνα, μπήκε την τελευταία στιγμή στην σειρά ο 25χρονος δράστης και δημιουργήθηκε λεκτική αντιπαράθεση.

Στην αρχή, θεώρησαν ότι ήταν κάτι φυσιολογικό, αλλά στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα ο καυγάς να συνεχιστεί και έξω απο το μαγαζί.

Οι φίλοι του επιχειρηματία αντιλήφθηκαν τι είχε γίνει, όταν είδαν το θύμα να τους πλησιάζει μέσα στα αίματα.

«Το καταλάβαμε όταν είδαμε τον Γιάννη να έρχεται προς το μέρος μας, γεμάτος αίματα. Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου η όλη επίθεση. Δεν γνωρίζονταν. Ήταν ένα ασήμαντο περιστατικό που οδήγησε σε αυτό. Δεν μπόρεσε κανένας να δώσει εξηγήσεις, όλοι είχαμε μείνει άναυδοι», πρόσθεσε.

Όσο για τον δράστη, όπως είπε στο MEGA ο φίλος του επιχειρηματία: «Το μαχαίρι το κουβαλούσε πάνω του. Υπήρχε έντονη λεκτική επίθεση και το έβγαλε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Από ό,τι καταλαβαίνουμε όλοι, δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει. Ολα έγιναν μέσα σε τρία δευτερόλεπτα που μπήκαν στο αμάξι κι εξαφανίστηκαν. Έγινε και τρέξανε και φύγανε σε χρόνο μηδέν. Προφανώς το έχει ξανακάνει, γιατί το έκανε με μεγάλη άνεση».

Για τον Γιάννη Μάρκου ανέφερε πως «όταν είδε και τη μεγάλη ροή του αίματος ήταν σαστισμένος. Με το αμάξι του πήγαν στο νοσοκομείο» και προσέθεσε ότι «ευτυχώς, έχει διαφύγει τον κίνδυνο εδώ και ώρες, αλλά ο δράστης πέτυχε αρτηρία, γι’ αυτό έχασε τόσο αίμα».